SNP: Svanula je najrujnija zora u Crnoj Gori…

0
Beta - AP Photo/Risto Bozovic

Svanula je narujnija zora u poslednjih trideset godina u Crnoj Gori – narod je juče na izborima rekao svoje, glasao je za promene, glasao je za nove ljude, nove ideje, za bolje sutra naše dece, za drugačiju Crnu Goru, Crnu Goru po meri svakog građanina, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP), prenele su Vijesti.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore”, čija je SNP članica, osvojila je 32.53 odsto glasova, prema rezultatima na osnovu 98.68 odsto prebrojanih glasova.

“I pored svih pritisaka, ucena, kupovine glasova, dovođenja glasača iz dijaspore, institucionalne prednosti i drugih marifetluka, DPS nije uspeo ovog puta. Nije uspeo jer su građani uzeli olovke u ruke i rekli da je bilo dosta. Dosta je bilo diktature, straha, terora, šikaniranja, proterivanja i ostalih nepočinstava. Došlo je novo doba, doba za korenite promjene”, saopštili su iz SNP-a.

Iz te partije su zahvalili svim građanima koji su na miran i demokratski način juče iskazali svoju volju.

“Posebnu zahvalnost dugujemo našim vernim biračima kojima ni ovog puta nije zadrhtala ruka, koji nisu dozvolili da budu potkupljeni, koji su sačuvali obraz, čast i dostojanstvo i podsetili nas na zavete naših predaka. Podsetili su nas još jednom da, uprkos svemu, nema ništa svetije od Crne Gore, koja je majka svih nas i koja će to i ostati”.

“Hvala svima onima koji su zaokružili broj devet, sadašnjim i bivšim članovima SNP-a. Danas se sa posebnim pijetetom sećamo onih koji više nisu sa nama, a koji su svoje živote i sudbine utkali u veliku borbu koja je rezultirala ovom svetlom pobedom. Pre svih, sećamo se prvog predsednika SNP CG i nekadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića, koji nije dočekao da vidi oslobođenu Crnu Goru. Sigurni smo da sa nekog drugog mesta vidi sve i da je ponosan na svoj zavičaj”, dodaju iz SNP-a.

Iz te partije poručuju da žele da Crna Gora od danas krene “u nove pobede, koje će biti na zadovoljstvo svih građana”.

“Da zajedno gradimo zemlju koja će biti jednaka prema svima i koja će svakom pojedincu dati mogućnost da živi i razvija se u skladu sa svojim mogućnostima. Bićemo tu da pomognemo svakom čoveku, sa ciljem da stvorimo zemlju koja će biti demokratska, država vladavine prava, poštovanja osnovnih ljudskih prava i socijalne pravde, koja će biti uvažena na međunarodnom planu i kojom će sa naši potomci ponositi.”

Oni koji su izgubili, dodaju iz SNP-a, “ne treba da se plaše”.

“Mi nismo kao oni. Mi se nećemo svetiti, oprostićemo sve ono što nam je rađeno i nećemo dozvoliti sebi da učinimo isto. Zato i jesmo hrišćani, kako reče prof. Krivokapić. Oni koji su kršili zakon i doveli zemlju do beznađa će odgovoriti pred nezavisnim pravosudnim organima. Revanšizma neće biti. Pred nama je težak put. Svesni smo toga, ali ne oklevamo. Imamo volje, snage, energije i znanja da radimo neumorno za dobro naših građana. Svanulo je, Crna Goro”, zaključuje se u saopštenju iz SNP-a.