Snimak Obaminog privatnog razgovora: Šta je sve rekao o Trampu i “haotičnoj katastrofi”…

0
US President Barack Obama pauses while speaking during the White House Correspondents’ Association Dinner on April 27, 2013 in Washington, DC. Obama took part in the yearly dinner which is attended by journalists, celebrities and politicians. TOPSHOTS, Image: 287815654, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Bivši predsednik SAD Barak Obama kritikovao je reakciju trenutnog predsednika Donalda Trampa na pandemiju koronavirusa, nazvavši je “apsolutnom haotičnom katastrofom”.

“Ova borba je teška čak i sa najboljim vladama. Stav koji je prisutan u našoj vladi – šta ja imam od toga i koga briga za ostale – je apsolutna haotična katastrofa”, naveo je Obama.

On je postupanje Trampove administracije tokom pandemije komentarisao u privatnom razgovoru sa članovima svoje administracije, prenosi Yahoo News.

“Borimo se sa trendovima sebičnosti, plemenstva, podeljenosti i pravljenja neprijatelja od drugih ljudi, to je postao snažan impuls u američkom životu. Vidimo to i na međunarodnom planu. To je deo razloga zašto je odgovor na ovu globalnu krizu bio toliko anemičan i neorganizovan”, rekao je bivši predsednik SAD.

U SAD je od posledica koronavirusa preminulo više od 78.000 ljudi, a zaraženo je više od 1,3 miliona ljudi.

Obama je takođe rekao da je odlukom Ministarstva pravde da odustane od krivičnog gonjenja Trampovog prvog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina ” ugrožena osnova vladavine prava”.

Pozvao je svoje pristalice da u trci za predsednika SAD 3. novembra podrže demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

(Beta)