Smenjena Minja Bogavac sa čela Šabačkog pozorišta: “Od nove gradske vlasti koju predvodi SNS nisam dobila objašnjenje o razlozima…”

2
Foto: Printscreen Nova S

Skupština grada Šapca smenila je dosadašnje i imenovala nove vršioce dužnosti direktora u većini šabačkih ustanova kulture, kao i članove nadzornih i upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama kulture. Jedna od smenjenih je i doskorašnja direktorka Šabačkog pozorišta Minja Bogavac koja za N1 kaže da od nove gradske vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka nije dobila objašnjenje o razlozima za njenu smenu.

Bogavac kaže da ju je u ponedeljak gradski većnik zadužen za kulturu informisao da će biti smenjena, kao i da se u dokumentu kojim je razrešena navode članovi zakona koji omogućavaju smenu direktorke pre isteka mandata, ali je izostalo objašnjenje koju je od tih stavki ona prekršila.

Na pitanje da li je njena smena politička, Bogavac kaže da postavljanje i razrešavanje direktora ustanova kulture jeste političko pitanje, budući da o tome odlučuje Skupština grada.

“Problem je ovde što nečiji lični stavovi i ideje koje neko predstavlja postaju bitniji od realnih dokazavih stvari, a tiču se rezultata, i načina vođenja neke ustanove”, ističe doskorašnja direktorka Šabačkog pozorišta.

Dodaje i da je sa novim vlastima u Šapcu bilo veoma teško sarađivati zbog čega današnju smenu shvata kao olakšavajući momenat, jer mnogo je teže biti direktorka koja nema podršku osnivača, nego biti slobodna umetnica koja se slobodno izražava.

“Kada vodite gradsko pozorište, ako nemate podršku osnivača, nemate alata da obavljate posao”, kaže Bogavac.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

2 KOMENTARA

  1. Smešno je da smenjeni direktori kukaju, a i oni su na isti način postali direktori – smenom svog predhodnika.

Comments are closed.