Smenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara jer je kritikovao Vučićevu posetu tom gradu

4
Foto: Profimedia

Gradonačelnik Novog Pazara Hihat Biševac razrešio je danas dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na tu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Aščerić je ranije na Fejsbuku objavio da jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, predstavlja “zloupotrebu i brutalnu političku kampanju”.

Gradonačelnik je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta i kada hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

“Nedopustivo je da bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika”, naveo je gradonačelnik.

Ocenio je da je Vučićeva poseta “značila mnogo za Novi Pazar u ovim teškim trenucima” i dodao da oni koji to neće da shvate “sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene”.

Biševac je u skladu sa ranije potpisanim koalicionim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

“Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo grad i sačuvamo živote svih naših ljudi”, naveo je Biševac.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017, kada je ta stranka zvanično postala deo gradske vlasti.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

4 KOMENTARA

  1. Trebao je davno da ga smeni . Cime se bavio Asceric do sada, da li je bilo sta on kao on uradio za bolnicu u Pazaru . Kome je on pomogao kao funkcioner gde se on angazovao za dobrobit Pazara? Ko je Asceric da odlucuje o zivotu i smrti u Pazaru, ko je on d Ko je on i koje su njegove karakterne, intelektualne, eticke i ljudske vrednosti da bilo sta i bilo koga komentarise u ovoj zemlji i o ovoj zemlji. Moze da se okrene centrima koji ga finansirju u propagandnom i huskackom programu, neka njima tumaci i iznosi svoje misljenje. Nazalost po Ascerica i njemu slicne koji ne razumeju da ih i njihovi finansijeri drze za obicne nistice i nikogovice, bezvredne i bezkakrakterne izvrsioce, piune.

  2. Човек је само изнео чињенице о Вучићевој посети и све апсолутно тачно. Ко је Вучић да уручује и чије он то респираторе уручује ? Нови Пазар је као и сваки други град морао да има те апарате, а не да му их додељује, у председничкој кампањи, државни чиновник.

  3. Gospodin Bisevac je u pravu. Reagovao je i ocenio pisanje zamenika tacno i nepristrasno. Kako mozes nekoga , ma ko to bio, ko ti dodje da podrzi napore grada i ohrabri stanovnistvo u novonastaloj dramaticnoj situaciji, da napadnes sa ,,zloupotrebu i brutalnu politicku kampanju,, kad isto to sam cinis , i to na nedopustiv nacin jer si na poziciji sa koje moras da delujes u korist svog naroda!

Comments are closed.