“Slušamo Krizni štab, ali brojevi su bolji. To su dobre vesti u smislu otvaranja zemlje…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Mi ćemo da slušamo Krizni štab, ali brojevi su bolji”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

“I dalje to nije dobro, ali je bolje. Smanjuje se broj zaraženih u Beogradu, u Nišu, Kragujevcu… Procenti su niži za pet, šest odsto. Nadam se da će ti brojevi i dalje da padaju i to može biti dobra vest za Srbiju u smislu otvaranja”, dodao je Vučić, a prenosi Blic.

On je rekao da oko odluka o tome kada će đaci redovno da krenu u školu zavisi od procen Kriznog štaba.

“Mogu samo da kažem da ćemo slušati Krizni štab. Oni znaju kakva je situacija u bolnicama i oni će odlučiti da li će đaci ponovo redovno da idu u školu i da li će se i ostali objekti otvoriti. Na nama je da ih slušamo”, rekao je Vučić.

Podsetimo, prema poslednjem preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 4.398 osoba, a borbu sa kovidom izgubilo je 40 pacijenata.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 271 pacijent.

Prema poslednjem preseku, testirano je 18.233 osoba, a procenat pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 24,12 odsto.

Od početka epidemije u Srbiji je koronavirus potvrđen kod 625.773 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 5.537 ljudi. Na bolničkom lečenju je skoro 7.900 ljudi, a na respiratorima 271 pacijent.