Slučaj prebijanja u Novom Sadu: “Kontić imao zavedenu prijavu kada se pojavio u tužilaštvu”

1
Foto MUP Srbije

(Beta) – Advokat Miloš Paligorić koji brani M.M. (28) prebijenog 24. avgusta u Novom Sadu, izjavio je da je osumnjičeni za pokušaj ubistva Ivan Kontić već šest dana imao zavedenu krivičnu prijavu kada je otišao u Više tužilaštvo u tom gradu.

Paligorić je za današnji dnevni list “Danas” potvrdio da je prijavu podneo 2. septembra i tada naveo ime osumnjičenog za prebijanje njegovog klijenta.

Kontić je 8. septembra u pratnji branioca došao u zgradu tužilaštva da bi odložio krivično gonjenje po krivičnom delu iz 2018. godine uplativši novac u dobrotvorne svrhe, a iz tužilaštva su saopštili da u tom trenutku novosadska policija zvanično nije utvrdila identitet napadača na M.M, ali su izostavili podatke iz krivične prijave, preneo je portal Nova.rs, a potvrdilo je Osnovno tužilaštvo.

Prema rečima zamenika tužioca koji je želeo da ostane anoniman, zamenik Osnovnog tužilaštva koji je sa Kontićem sklopio sporazum o odlaganju krivičnog gonjenja nije u tom trenutku mogao da zna da je on bio osumnjičen za drugo delo.

“Kada se sklapa sporazum o oportunitetu, zamenik tužioca proverava da li je osoba bila ranije osuđivana, kao i da li je prema njoj već primenjeno načelo oportuniteta. On ne proverava da li je u tom trenutku ta osoba obuhvaćena nekom istragom. Zamenik to nije mogao da zna, tim pre što je krivična prijava podneta Višem tužilaštvu”, naveo je sagovornik lista “Danas”.

Dodao je da u toj zgradi, u kojoj su, između ostalog, smeštena oba tužilaštva, nije praksa da se prilikom ulaza kontrolišu lične karte.

“Na ulazu se ne kontrolišu lična dokumenta. Uglavnom se postavi pitanje koji je razlog posete, pa se, ukoliko neko želi da ide u deo zgrade u kojem se nalaze kabineti sudija i tužilaca, telefonskim pozivom proverava da li ta osoba ima zakazano. Niko ne kontroliše na ulazu da li je neko osumnjičen u nekoj istrazi”, rekao je on.

1 KOMENTAR

Comments are closed.