Slučaj “Jovanjica”: Uhapšeno još sedam osoba

0
Foto: Profimedia

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u nastavku istrage privrednog društva “Jovanjica” nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli sedam osoba. Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, još jedna osoba je u pritvoru, a jedna u bekstvu, javio je N1.

“Privedeno je pet pripadnika državnih organa A. T, B. R, R. B, M. K. i Z. B, kao i M. T. i S. M. Navedene osobe privedene su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su “članovi ove organizovane kriminalne grupe u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije koji se već nalazi u pritvoru.

Svim privedenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga, na plantažama “Jovanjice”, policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.