Skliznuo sa piste i prepolovio se: Najmanje 16 osoba poginulo u avionskoj nesreći u Indiji

1
Beta - AP Photo/C.K.Thanseer

Najmanje 16 ljudi je poginulo i 123 je povređeno u nesreći aviona kompanije Er India Eksres (Air India Express) koji je pri sletanju uz jaku kišu u južnoj Indiji skliznuo sa piste i prepolovio se, javila je policija novi bilans.

Prethodno je bilo potvrdjeno 14 poginulih putnika.

Na letelici, dve godine starom Boingu 737-800 koja je putovala iz Dubaija do Kozhikodea, u državi Kerala u južnoj Indiji bilo je 190 ljudi.
Predstavnik policije Abdul Karim rekao je da je među mrtvima i jedan od pilota kao i da je među povređenim njih 15 u kritičnom stanju i da su spasilačke operacije završene.

Portparol Ministrarstva za civilnu avijaciju Radživ Džain rekao je da na letelici nije izbio požar posle sletanja i prelamanja na dva dela. To je bio let koji je vraćao indijske državaljane u zemlju, rekli su zvaničnici.

Redovni komercijalni letovi prekinuti su u Indiji zbog epidemije koronavirusa.

Džain je rekao da je na letelilci bilo 174 odraslih putnika, 10 dece, dva pilota i četiri člana posade.

Amitab Kant, šef vladine komisije za planiranje, rekao je da se pista nalazi na brdu sa dubokim usecima sa obe strane, što otežava sletanje.

„Incident se dogodio zbog jake kiše i slabe vidljivosti, ovo je zaista strašno“, rekao je on za NDTV.

Avion je prešao ivicu piste i pao niz provaliju duboku deset metara, prema Minstarstvu avijacije. Televizijski snimci pokazuju delove raskomadanog trupa opkoljenog spasilačkim ekipama koje ga polivaju vodom u mraku, mada je rečeno da nije izbio požar.

Air India Express je ogranak kompanije Air India.

Indijski premijer Narendra Modi je u Tviter poruci napisao da je teško pogođen avionskom nesrećom u Kohikodeu i da je razgovarao sa šefom države Kerala.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.