“Situacija u Srbiji veoma ozbiljna, očekuje se pogoršanje u narednim nedeljama…”

1
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije Marijan Ivanuša izjavio je da trenutna epidemiološka situacija u Srbiji “vrlo ozbiljna”, navodeći da se “beleže rekordi kada je u pitanju dnevni broj novozaraženih”.

“Očekivanja su da će se epidemiološka slika pogoršavati i u narednim nedeljama, kako u Evropi tako i u Srbiji”, rekao je Ivanuša za današnji Blic.

Kako je objasnio, “prema informacijama kojima raspolažemo, glavni prenos se javlja u našim kućama, u zatvorenim ili prepunim restoranima, na skupovima ili radnim mestima i na zatvorenim javnim mestima”.

“Mladi ljudi više izlaze i više se druže, pa se zato širenje vezuje za mlade, iako virus može da se širi i među starijom populacijom”, rekao je Ivanuša.

On je naglasio da je “poruka za sve ista – ako hoćemo da zaustavimo širenje virusa, moramo da se pridržavamo preventivnih mera, držimo fizičku distancu, nosimo maske, vodimo računa o respiratornoj higijeni i higijeni ruku”.

“Znamo da su svi umorni jer ova situacija već neko vreme traje, a neizvesno je do kada će trajati”, rekao je Ivanuša, pozivajući na pridržavanje zaštitnih mera protiv korone.

1 KOMENTAR

Comments are closed.