“Sitno politikanstvo” ili “strah od mišljenja struke”: Bastać i Mirković o referendumu u opštini Stari grad

0
Foto: Tanjug

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je da referendum koji najavljuje predsednik opštine Stari grad Marko Bastać o radovima u centru grada nije u skladu sa zakonom.

“To je sitno politikanstvo kojim pokušava da skrene pažnju na sebe i eventualno prikupi neki glas uoči izbora, kada se budu održavali”, rekao je Mirković.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da će se referendum o radovima na području te beogradske opštine održati i dodao da se vlast u Beogradu plaši mišljenja građana i struke.

“Oni svoji suludim projektima nastoje da unište centar grada i premeste ga u svoj imaginarijum zvani Beograd na vodi”, rekao je Bastać, a preneo N1.

Bastać je ranije najavio da će 16. juna biti organizovan referendum na kojem će stanovnike Starog grada pitati “jesu li za realizaciju radova koji suštinski menjaju način života i izgled starog gradskog jezgra”.

GO Stari grad, kako je ranije saopšteno, biće potpisnica “Berlinskog poziva za akciju”, kojim se političari i donosioci odluka obavezuju da u svom delovanju veću pažnju posvete kulturi i istorijskoj baštini i apliciraće za poziciju pridružene članice međunarodne organizacije “Evropa Nostra”.