“Siti tako dugo radi na štetu drugih klubova, ne bi bilo pošteno da se sada vade na koronavirus…”

0
Foto: Profimedia

Mančester Siti sam protiv svih. Ne, nije borba za titulu Premijer lige, već manje popularna igra za zelenim stolom. Usled pandemije koronavirusa, dok je sport na određeno vreme pod katancem, rivalitet klubova se premestio u advokatske kancelarije. Čak osam od deset klubova iz gornjeg dela Premijer lige je poslalo dopis u kojem se protive učešću Građana u Ligi šampiona naredne godine, piše Mocart sport.

Mančester Siti je nedavno dobio kaznu UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Kazna je značila zabranu igranja u Ligi šampiona u naredne dve godine. Siti je odmah uložio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, smatrajući da su potpuno ispravni.

Međutim, Sud je prestao sa radom do daljeg, dok se ne stabilizuje kriza izazvana virusom COVID-19 i Građani moraju da pričekaju na konačan ishod.

Za to vreme premijerligaški vrh je zaražio da kazna aktuelnom šampionu Engleske mora da ostane na snazi dok Sud u Lozani ne dones konačnu odluku, piše Dejli Mejl, a prenosi Mocart sport.

“Preterali su. Siti već duže vreme traži rupe u zakonu, na štetu nekog drugog kluba koji zbog toga ne bi mogao da uđe u Ligu šampiona. Zaista bi bilo skandalazno da zaobiđu i ovu kaznu”, rekao je izvor Dejli Mejla iz jednog od klubova.

Jedini klub pored Sitija koji se usportivio odluci o suspenziji Građana je Šefild junajted.

Prema stanju na tabeli, Liverpul, Mančester Siti, Lester i Čelsi bi izborili Ligu šampiona. Ukoliko suspenzija nastavi da važi, Mančester Junajted bi zamenio Siti u Ligi šampiona.

Upravo bi Šefild, koji ima utakmicu manje od konkurenata za Ligu šampiona, pobedom prestigao Mančester junajted na tabeli i, moguće, otišao u najvrednije evropsko takmičenje umesto Sitija, ukoliko suspenzija nastavi da važi.