Siniša Mali izbrisao doktorat iz zvanične biografije

1
Foto: Tanjug/AP

Ministar finansija Siniša Mali promenio je zvaničnu biografiju na sajtu Ministarstva finansija, pa se u novoj verziji više ne pominje da je odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine, prenosi Danas.

Na redizajniranom sajtu Ministarstva finansija navodi se da je Mali diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i dodaju novi detalji koji govore o njegovim uspesima tokom studija.

U prethodnoj verziji je pisalo da je “tokom osnovnih studija dobio nagradu kao student generacije, da bi po završetku studija dobio nagradu za najbolji diplomski rad”.

Sada se, međutim, ističe da je tokom osnovnih studija dobio javnu pohvalu za najbolji uspeh u trećoj godini studija, sa prosekom 9,80, da bi nakon toga dobio i povelju za najuspešnijeg studenta Ekonomskog fakulteta na usmerenju za marketing.

Senat UB poništio je diplomu doktora nauka Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje Malog pri izradi doktorske disertacije, odnosno njegov doktorat je proglašen plagijatom.

1 KOMENTAR

  1. Nije bitna diploma, doktorat,magistratura ako iza toga nema rada, znanja , sposobnosti i dela.

Comments are closed.