Siniša Kovačević: Svi koji učestvuju na izborima su ispod Vučićevog pazuha…

0
Foto: Nedeljnik

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da su sve stranke i organizacije koje će 21. juna učestvovati na izborima “ispod pazuha (predsednika Srbija) Aleksandra Vučića” i da će tercirati predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) i poslužiti da daju “privid njegovoj demokratiji”, a da pristojni i časni ljudi u tome neće da učestvuju.

“Učestvovanje na izborima koji su unapred namešteni znači pristati na vlastitu glupost i samodefinisati sebe kao budalu i nekoga ko unapred priznaje poraz od bizona, balvana, bilmeza, buzdovana, što su sve nadimci korifeja režima”, rekao je Kovačević u Sremskoj Mitrovici na tribini Narodne stranke o bojkotu, saopštila je danas ta stranka.

Kovačević je dodao da bojkot izbora 21. juna govori o inteligenciji onih koji neće učestvovati i o tome da drže reč, te da se politikom ne bave zbog sinekura i privilegija, nego se bore za slobodu i pravo izbora.

“Dajem vam tvrdu reč i kunem se u vlastitu čast da bi Vučić na dobro kontrolisanim izborima sa dobro očišćenim biračkim spiskom i mogućnošću glasanja dijaspore dobio osam odsto glasova. Vučić vlada sa glasovima četvrtine od ukupnog broja birača, od kojih je bar četvrtina ukradena ‘peglanim listićima’ ili su to glasovi ucenjenih i onih koji su prodali glas za 1.000 dinara”, dodao je Kovačević.

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad Borislav Novaković rekao je da u javnim istupima vlasti u poslednjih osam godina “istina ne postoji ni u forenzičkim tragovima, jer lažu sve i lažu potpuno, ne ostavljajući ni trunku istine”, navedeno je u saopštenju.

“Mi smo odluku o bojkotu doneli 20. avgusta 2019. i stvarnost nam je dala za pravo da ostanemo pri toj odluci”, kazao je Novaković.

On je dodao da će situacija 21. juna uveče biti komična, jer će pravi rezultati izbora biti poznati samo SNS-u i možda Socijalističkoj partiji Srbije, koji jedini imaju dovoljan broj kontrolora, dok će ostalim učesnicima rezultati biti saopšteni.

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić rekao je da “Srbijom upravlja organizovana kriminalna grupa”. “Vođa navijača naređuje policajcu da vrati novinarki telefon kojim je fotografisala sina predsednika Srbije, jer će se taj vođa navijača sa novinarkom obračunati na drugi način. To je slika današnje Srbije. U takvim uslovima nema izbora”, kazao je Aleksić, piše u saopštenju.

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Svetozar Čiplić izjavio je da su izbori 21. juna neustavni, jer Ustavom Srbije nije predvidjeno zaustavljanje izbornih radnji, i dodao da je i vanredno stanje zbog kojeg su te radnje zaustavljene uvedeno takodje na neustavan način.

“Izbori 21. juna nisu samo nelegitimni, nego i nelegalni i oni će dodatno razoriti institucije. Neučestvovanje na takvim izborima je patriotski čin”, rekao je Čiplić, saopštila je Narodna stranka.

(Beta)