Si Đinping: Kontrolisali smo epidemiju, pa razvoj privrede nije zaustavljen

0
Profimedia

Kineski predsednik Si Đinping je danas objavio govor na sastanku sa preduzetnicima u Pekingu.

Si Đinping je istakao da je od sprovođenja politike otvaranja prema svetu, Kina postepeno osnivala i poboljšavala mehanizam tržišne privrede. Tržišni mehanizam se dalje razvijao, različiti igrači na tržištu su prosperitetno porasli. Pandemija koronavirusa je imala veliki uticaj ne samo na Kinu, nego i na ceo svet. Mnoga preduzeća u Kini su se suočavala sa pritiskom bez presedana. Zbog toga, neophodno je aktivirati energiju tržišta, tako da preduzeća ostvaruju veći razvoj.

Kineski predsednik je naveo da je, zahvaljujući zajedničkim naporima cele zemlje, kineska kontrola epidemije postigla dobar rezultat, privredna situacija se dalje poboljšala. Kina predvodi svet kada je reč o kontroli epidemije, kao i u oporavku privrede.

Tržišni igrači su glavni pružaoci zaposlenih mesta, koji igraju važnu ulogu u razvoju države. Od izbijanja pandemije, različiti igrači na tržištu su aktivno učestvovali u borbi sa epidemijom, odnosno pružali su snažnu pomoć u suzbijanju koronavirusa, prema tome je Si Đinping izrazio srdačnu pohvalu.

Si Đinping je dodao da su vlade na različitim nivoima lansirale niz mera, tako da omogućavaju preduzeća ne samo da normalno posluju, nego i da ostvaruju veći razvoj.