Severna Makedonija zabeležila najviše preminulih od koronavirusa u jednom danu od početka pandemije

0
Foto: Profimedia

U Severnoj Makedoniji preminulo je još 11 osoba od koronavirusa, najviše u jednom danu do sada, i broj preminulih od te zaraze je porastao na 233, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku napisao da je u prethodna 24 sata registrovano 185 novih slučajeva COVID-19 od 1.364 testirane osobe, tako da je ukupan broj dijagnostikovanih građana u Severnoj Makedoniji od početka epidemije 5.005.

Aktivno je 2.868 slučajeva, u makedonskim bolnicama na lečenju su 364 pacijenta, od kojih je pet na respiratorima.

Institut za javno zdravlje registrovao je još 41 pacijenta koji je ozdravio čime je broj izlečenih povećan na 1.904, naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Takođe, gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov objavio je danas da je pozitivan na koronavirus.

“Današnje testiranje je pokazalo pozitivan rezultat. Klinička slika je dobra, sa blago povišenom telesnom temperaturom i bez potrebe za hospitalizacijom”, napisao je Šilegov na Fejsbuku.

Skopski gradonačelnik je naveo da nije uspeo da se zaštiti uprkos preduzetim merama i dodao da se iskreno nada da nikome nije preneo virus.

“To je dokaz da ovaj virus ne sme da se potceni i da svako od nas mora da pazi. Čuvajte se i čuvajte druge oko vas”, dodao je Šilegov.

U junu je objavljeno da su na korona virus pozitivni i načelnici skopskih opština Čair i Gazi Baba.

(Beta)