Severna Koreja nije prijavila nijedan slučaj zaraze: Kim Džong Un se hvali “sjajnim uspehom” u borbi protiv koronavirusa

1
Foto Profimedia

Lider Severne Koreje Kim Džong UN pozdravio je “sjajni uspeh” u borbi protiv koronavirusa ali je upozorio da ne treba “preuranjeno” ublažavati mere, preneli su danas tamošnji mediji nagoveštavajući da zemlja neće uskoro otvoriti granice.

Kim je govorio na partijskom sastanku o koronavirusu, dok je Severna Koreja zatvorila granice i uvela karantin pre šest meseci.

“Detaljno smo planirali sprečavanje širenja tog podmuklog virusa i održali smo stabilnu anti-epidemiološku situaciju uprkos svetskoj sanitarnoj krizi”, rekao je Kim, prenosi agencije KCNA.

Prema njegovim rečima, ostvaren je “sjajan uspeh” zahvaljujući planiranju vođstva centralnog komiteta partije i oštrom duhu volonterizma.

Kim je dodao da nacija treba ipak da ostane u “najvišoj pripravnosti” posebno zbog novih žarišta koronavirusa u susednim zemljama.

Severnokorejski lider je ponovio da bi preuranjeno ublažavanje mera dovelo do “nezamislive i nepopravljive krize”.

Ta zemlja nije prijavila nijedan slučaj infekcije koronavirusom, ali mnogi stručnjaci sumnjaju da se niko nije zarazio pošto se virus pojavio u susednoj Kini i potom proširio u celom svetu.

Severna Koreja je uvela drastične mere, zatvorila je granice i uvela karantin. Stručnjaci UN upozorili su na nedostatak hrane u toj zemlji zbog zatvorenih granica.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “…ostvaren je “sjajan uspeh” zahvaljujući planiranju vođstva centralnog komiteta partije i oštrom duhu volonterizma.”

    E, da je Tito ziv i da imamo Centralni komitet, gde bi nam kraj bio?

Comments are closed.