“Ševarlić nije u dosluhu sa Dverima. Ne razumem poslanike SNS, ne mogu da tumačim Obradovića…”: Vukadinović pozvao kolege da prekinu sa štrajkom

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović pozvao je poslanika Miladina Ševarlića da prekine štrajk glađu, koji je ovaj samostalni poslanik počeo danas oko 11 sati zbog politike vlasti prema Kosovu i Metohiji, preneo je N1.

To što se on odlučio na takav potez pokazuje da je stanje toliko ozbiljno, da je on razočaran i ogorčen zbog političke situacije, posebno oko Kosova i Metohije, ali ga molim da odustane od toga, rekao je Vukadinović novinarima u parlamentu.

Čitava ova politička gungula je, delom indukovana sa raznih strana, možda namerno ili nenamerno, da se ključna državna, nacionalna tema gurne u deseti plan, rekao je Vukadinović.

Za gest Boška Obradovića i kontragest poslanika SNS-a, Vukadinović je rekao kako možda neko ima i nameru da devalvira čin Ševarlića, koji je ocenio kao “spontan, ali ne i nepromišljen”.

Vukadinović je naveo da ne razume gest poslanika SNS-a, niti može da tumači gest Obradovića, ali ono što je sigurno je da Ševarlić nije ni u kakvom dosluhu sa liderom Dveri.

Pozivam i kolege Obradovića, Martinovića i Sandru Božić da odstanu od štrajka glađu i tako doprinesu smirivanju političkih tenzija, rekao je Vukadinović novinarima.