“Šetajte pse u pet ujutru i u tri posle podne, dovoljno je…”: Vučić najavio ukidanje uredbe o šetanju kućnih ljubimaca

7
BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO REPUBLIKE SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas predlog Saveza za Srbiju da se penzionerima dozvoli šetnja od 18 do 19 časova i poručio najstarijima da nipošto ne izlaze iz svojih domova.

“Ukoliko poslušate takve predloge neće nam biti dovoljno kompletno novo groblje na Bežanijskoj kosi, Lešće, Novo groblje, ni Centralno groblje. Sva groblja će biti mala da prime sve nas ako slušate tuđe predloge, ja vas molim da slušate svoju državu”, rekao je predsednik Srbije u Štark Areni.

On je najavio da će uskoro biti ukinuta i odredba o šetanju kućnih ljubimaca.

“Znam koliko se ljudi ljutilo što puštamo da građani šetaju pse i to će biti ukinuto, i to ne zato što je ne volim pse, moja ćerka ima psa, šetajte ga u pet ujutru i u tri posle podne i dovoljno je, važniji su ljudski životi”, poručio je Vučić.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

7 KOMENTARA

  1. Ovde se ne bira između ŽIVOTA psa ili čoveka, već između nelagodnosti za psa i života čoveka. Za normalnog, ne bi trebalo da bude težak izbor.

  2. Znači on osluškuje na šta narod negoduje i ispunjava želje. Pa onda je trebao da se samoukloni još pre 5 godina, ako ne i više.
    Dok šetam psa ne sretnem bukvalno nikoga osim drugih vlasnika i pandure bez maski, a civili mi ionako ne prilaze jer se plaše psa ili su jednostavno odgovorni… Ne vidim logike u razmatranju odluke, ali ne vidim je godinama ni u radu ove vlade (govorim o radu za narod i državu, ne za njihovu decu) tako da nisam iznenađen.
    Popadaćete gadno, nema bežanja posle ovoliko gluposti i laži, ne nadajte se da ćete se izvući i da će vaša deca trošiti naše pare po svetu !! Naučili smo lekciju.

  3. Zanima me da li je iko tražio mišljenje stručnog lica pre davanja ovakve izjave? Zašto se kažnjavaju vlasnici pasa i psi zbog zlovolje nekolicine? Zašto se ne kažnjavaju svi oni koji su “zloupotrebljavali” vreme od 20—21h… Time bi im se i broj smanjio? 🤨

  4. Dobro bi bilo da predloge vezane za zdravlje nacije daju lekari, kao i odluke o tome takođe donose lekari. Nikako političari, koji nas “obožavaju” i “samo na nas misle”. Ne treba čak ni da se oglašavaju, a kamoli da donose odluke. Ne ulivaju poverenje. Za njih je sve politika i borba za glasove. NE VERUJEMO IM.

  5. Katastrofa. Igramo se totalitarizma i onemogucavamo i ono najosnovnije. Sve da ce ta jedna setnja da ugrozi a ne sve one interakcije koje se desavaju pre policijskog casa. Do pre 10 dana su se davale nebulozne izjave i umanjivala opasnost a sada se gradjani okrivljuju i ogranicava se i najosnovnija sloboda.

Comments are closed.