Šešelj ponovo na suđenju Jutki: “Ponudio sam mu da postane član SRS i bude naš kandidat za predsednika. Nama bi to odgovaralo…”

3
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice, ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu.

“Ponudio sam mu da postane član Srpske radikalne stranke i da bude naš kandidat na sledećim izborima, ali on još malo okleva. Videćemo uskoro, nama bi to odgovaralo” rekao je Šešelj odgovarajući na novinarsko pitanje nakon današnjeg suđenja u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je kazao da na suđenja Milutinu Jeličiću Jutki dolazi kako bi sprečio dolazak predstavnika američke ambasade.

“Na prvo ročište su oni došli, kada sam to video rekao sam da moram i ja da dođem. Kada sam odlučio da dođem, oni su odustali. Ja sam brana protiv direktnog američkog uplitanja u ovaj proces. Zašto su oni dolazili, kojim povodom?” upitao je Šešelj.

Naveo je da bi u tom procesu, čak i kada bi okrivljeni bio oglašen krivim, mogla da mu se kao maksimalna izrekne novčana kazna od 150.000 dinara upitavši i “da li je to razlog da dva predstavnika američke ambasade dolaze na suđenje”.

Odgovarajući na pitanje o ishodu suđenja, Šešelj je rekao da očekuje oslobađajuću presudu, jer sud “nema na osnovu čega da osudi Jeličića jer ne postoji nikakvo biće krivičnog dela”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Odvratan coveka koji vec 30 godina terrorise Srbiji.Nikad u zivotu nista nije radio osim sto name je pravio stetu sve ove godina.Silnik Koji se krije iza obezbedjenja.
    .

Comments are closed.