Šešelj: Gde vam je dokaz da Skupština nije mogla da radi? Šta nas briga, Vlada ne može da nam bude nadređena…

1
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je bilo razloga za uvođenje vanrednog stanja, ali da je trebalo da ga uvede Skupština, a ne Vlada i predsednik, i dodao da će tražiti da bude ukinuto 3. maja.

Šešelj je pitao ko je procenio da Skupština ne može da se sastane, kada poslanici nisu ni pozvani, i podsetio predsednicu Skupštine da je ona “u vreme bombardovanja kad su srušeni mostovi vojnom skelom išla na sednicu Skupštine, pod bombama”, pa da se i ovog puta moglo zasedati i niko ne bi mogao da kaže da prekršen Ustav.

“Gde vam je jedan dokaz da Skupština nije mogla da se satane. Vlada je donela odluku o zabrani okupljanja više od 50 ljudi, šta nas briga, ne može Vlada koja nam podređena da bude nadređena i da ona spreči skupštinu jer mi nismo građani, mi smo poslanici, mi nosimo suverenu vlast, a ne vlada ni predsednik ni sudska vlast, narodni suverenitet se kroz nas iskazuje”, istakao je Šešelj.

On je dodao da će amandmanom zatražiti da se 3. maja ukine vanredno stanje a zadrži vanredna situacija, kao i da najstarije sugrađane treba pustiti da izlaze na sunce uz izbegavanje kontakata.

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je da se parlament sastao čim se ispunio minimum uslova i kada je virus krenuo silaznom putanjom.

Ona je zamerila delu opozicije što ne učestvuje u zasedanju pošto su, kako je rekla “dva meseca kritikovali zašto nema zasedanja, a nemaju nameru da budu u njoj”.

“Da li je Ustav prekršen, neka Ustavni sud odluči, ne mešajte im se u nadležnost” rekla je Brmabić i dodala da ja uverena da Ustav nije prekršen.

Premijerka je takodje pozvala Šešelja “da ne bude kao Dragan Đilas koji je pozivao penzionere da izađu napolje” uz ocenu da bi ih u tom trenutku to koštalo života.

Šešelj je replicirao da kao narodni poslanik ima pravo da se meša u rad svih državnih organa pa i Ustavnog suda, i da je taj sud do sada već trebalo da se izjasni.

Skupština danas raspravlja o vladinim predlozima odluke o potvrđivanju Odluke o proglašenju vanrednog stanja i zakona o potvrđivanju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Seselj je umislio da ima pravo da se mesa cak i u Kolindine gacice, a ne u rad drzavnih organa i institucija. Prolupao je on davno i bilo bi uljudno od njega da ostavi mladje i moralnije ljude da se bave i strankom i Srbijom. A sto se “nadredjenosti” tice, pitao bi ga sta je o tome mislio kada je bio na operaciji. O nadredjenosti lekara! A upravo su Lekari bili nadredjeni u slucaju postupanja vlade i institucija u pitanjima pandemije. Tako treba i da ostane, jer bolest nije samo vanredna situacija nego i visa sila koja diktira posebne uslove u postupanju, ponekad nepredvidjene nepotpunim procedurama koliko god bile uljudjene. Da li su cilj i rezultati opravdali sredstva treba da odluci upravo skupstina, a ne ustavni sud, kada sve bude zacrseno. Nema te procedure koja je vaznija od opstanka!

Comments are closed.