Server odgovorio Dačiću: Ko je bio veći neprijatelj Srbije

2
Foto. Printscreen Youtube

Medlin Olbrajt i Bil Klinton su pomogli Srbiji da se otarasi Slobodana Miloševića i time stvorili šansu da Srbija postane evropska demokratija, izjavio je za Danas Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins, preneo je B92.

On je tako prokomentarisao tvrdnju ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da srpski narod neće imati veće neprijatelje od bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt.

Povodom Dačićeve konstatacije da Server, koji ga je kritikovao zbog najave da će pozvati Srbe u Americi da glasaju za republikanca Donalda Trampa na predsedničkim izborima, “želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD suspenduje Srbima koji tamo žive”, Server kaže da “Dačić očajnički želi da prikrije svoju sopstvenu grešku koju je napravio nagovestivši da će se srpska vlada umešati u američke izbore u korist Trampa”.

Server je nedavno rekao da nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Trampu, jer je time postigao samo to da, ko god da bude sledeći predsednik SAD iz redova demokrata, da će Dačića, a možda i Srbiju, smatrati za neprijatelja.

2 KOMENTARA

 1. Medlin Olbrajt i Bil Klinton su pomogli Srbiji da se otarasi Slobodana Miloševića i time stvorili šansu da Srbija postane evropska demokratija, izjavio je za Danas Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins.
  Bolje bi bilo da se Klintonovi i Olbrajtova nisu mesali u unutrasnu politiku SRJ a ni Srbije.
  Toliko su nam pomogli da ce nasa buduca pokolena jos 500 godina umirati zbog njihove pomoci.
  Pa otomani su u odnosu na Klintonove, Olvrajtovu i NATO, beli Andjeli.
  Za 345 godona nisu nas urnisali koliko NATO i Klintonovi zajedno sa Olbrajtovom i Klarkom za 78 dana.
  Dao njima Bog istom merom, da jednom osete oganj nebeski i pravdu bozju.

Comments are closed.