Serijski ubica autostopera preminuo u zatvoru u Australiji

1
Foto: Profimedia

Serijski ubica Ivan Milat, čija su monstruozna ubistva mladih autostopera zastraživala Australijance početkom devedesetih, umro je u sidnejskom zatvoru u 74-oj godini.

Milat, po ocu poreklom Hrvat, osuđen je za ubistva sedmoro mladih, koja je počinio na jugoistoku Australije između 1989. i 1992.

Služio je doživotnu kaznu zatvora a u maju ove godine dijagnostikovan mu je karcinom želuca i jednjaka u terminalnoj fazi.

Njegovih sedam žrtava bile su dve Britanke od 21 i 22 godine, dvoje 19-godišnjih Australijanaca, i troje Nemaca kojima je ponudio vožnju.

Leševi su otkriveni između septembra 1992. i novembra 1993. godine, zakopani u šumi Belanglo, oko 150 kilometara južno od Sidneja.

Uhapšen je u maju 1994. zahvaljujući svedočenju jednog britanskog autostopera koji je čudom uspeo da pobegne, a osuđen je 1996.

Milat je bio i glavni osumnjičeni za ubistva tri žene koje su nestale deset godina ranije, ali njihova tela nisu nađena.

Milat je negirao ta ubistva, kao i sva druga za koja je osuđen.

1 KOMENTAR

  1. Nista cudno “hrvat” krv nije voda nit iver daleko pada od klade. Kakvi su mu preci i sunarodnici nije ni cudo sta je radio…

Comments are closed.