Serija o Gotovini doživela debakl, nije pomogao ni Goran Višnjić: “Kako je prikazan moj lik to nije moja stvar…”

2
Foto: Profimedia

Film i serija o Ante Gotovini sa naslovom “General” kao da su u startu bili osuđeni na neuspeh.

Kada je u film premijerno prikazan u Puli mnogi su i “bez gledanja”, poput Rajka Grlića, rekli da je to državni projekat i kao takav osuđen da se shvati kao čista propaganda.

Dodatni problem za autora Antuna Vrdoljaka je što i publika ocenjuje, kad se stavi na stranu ideološka strana filma, mahom da je reč o lošem ostvarenju.

Večernji list piše da su film i serija naišli na brojne kritike kod publike, da se iz nedelje u nedelju, posle svake emitovane epizode “užare društvene mreže”, pošto publiku “zabavljaju gafovi u seriji”.

Nije pomoglo ni to što Gotovinu igra uspešni glumac i van ovih prostora Goran Višnjić.

“Gledaoci mu neprestano zameraju lokalni govor, loš naglasak kao i spore i suvoparne razgovore, kao i ‘rupe’ u razgovoru”, piše “Večernji”.

Hrvatskim medijima je, međutim, najzanimljivije bilo šta o svemu misli sam Ante Gotovina, pošto je izbegavao da se oglasi na ovu temu.

“Gledajte, kako je prikazan moj lik to nije moja stvar i ja o tome ne vodim računa. Zaista pogrešnu osobu pitate”, rekao je Gotovina za 24 sata, a preneo je Večernji list.

2 KOMENTARA

  1. da li u tom s. od filma ima detalj kad heroji srbstva u hagu kad je otišao zloba,
    daju čitulju u politici a u spisku tom je i otaj gotovinko?

  2. Kako je sada i Gotovina nekima “ratni zločinac” a lepo im reče na dočeku u Zagrebu pred 100.000 ponosnih ljudi uz Čavoglave da ih je pobedio i u ratu sa maestralnom Olujom i u miru u Hagu i pored izmišljene optužnice i izmišljenog pravila o ratovanju i bombardovanju u radiusu od 200m i pored “prekomernog bombardovanja” Knina iz kojeg su bežali ko niko u istoriji do tada a pored do temelja srušenog Vukovara… PRIJETE MU Srpskog glumca napadaju jer je glumio u “Generalu”, seriji koja “slavi ratnog zločinca” A evo koliko je to debakal: VELIKA TURNEJA U Australiji ‘poludjeli’ za ‘Generalom’ : ‘Ulaznice su rasprodane, a novac šaljemo u Hrvatsku’

Comments are closed.