“Sergejeva poruka je procurela u javnost. Nije važno, nismo mi planirali teroristički napad…”

0
Foto: Printscreen Youtube N1

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je za televiziju N1 da će taj pokret podržati protest koji je Savez za Srbiju najavio u četvrtak u 18 časova i ocenio to kao jedan vid građanske neposlušnosti, s obzirom na to da će u to vreme biti na snazi policijski čas.

On je rekao i da još uvek nije doneta odluka ko će personalno predstavljati pokret na tom protestu, ističući da to nije važno.

Što se protesta u vreme zabrane kretanja tiče, on je rekao da je jasno da je reč o građanskoj neposlušnosti.

Grbović je rekao i da je Pokret slobodnih građana prethodnih dana učestvovao u razgovorima sa ostalim predstavnicima opozicije o učešću na prvoj sednici Skupštine Srbije od uvođenja varednog stanja i da je zagovarao učešće u zasedanju.

“Skupština neće biti promenjena u odnosu na ranije, ali smatram da je dužnost opozicije da artikuliše nezadavoljstvo građana u prethodnih 45 dana vanrendog stanja. Opozicija ima veliku odgovornost i mora da iskaže jasan stav”, rekao je Grbović.

Na pitanje kako se dogodilo da video poruka predsednika PSG Sergeja Trifunovića, namenjena članstvu pokreta i u kojoj se razmatra moguće učešće na predstojećim izborima, dospe u javnost, Grbović je objasnio da je ona poslata na više hiljada adresa i da ne sumnja da je među njima “bilo nekoga ko je hteo da se nekome nametne dostavljanjem informacija”. On je rekao da zna da je ta poruka stigla i do predstavnika Saveza za Srbiju i poručio da to što je poruka procurela uopšte ne predstavlja za nih veliki problem.

“Nismo mi planirali terorisitički napad. Nevažno je što je ta poruka procurela u javnost”, rekao je Grbović i dodao da jedina odluka u PSG koja postoji jeste ona o neučestvovanju na izborima.