Sergej Trifunović: EU nam je okrenula leđa, ali ni oni ne mogu ništa da promene

1
Foto: Printscreen N1

“Mislim da Evropska unija (EU) u ovom trenutku ništa ne može da promeni, ali i da nam je okrenula leđa”, smatra predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, prenosi N1.

Prema Trifunovićevoj oceni, Vučića ne zanimaju nikakvi razgovori, jer ima četiri keca u rukama, a ne igra preferans, igru koju igraju ostali akteri na političkoj sceni.

“Od njega se traži potpis za Kosovo, i on verovatno kaže – ‘ako hoćete da to uradim, uradiću ovako'”, smatra Trifunović.

Trifunović ne veruje u mogućnost promena na ulici, jer smo, kako kaže, jako inertni i za tim uopšte nema volje, iako smo svi verovatno “kratki sa živcima”. On podseća da se od pisma koje je Pokret slobodnih građana letos uputio izaslaniku Evropskog palramenta Dejvidu Mekalisteru, ali ni od obećanja vlasti koja je potpisao Nebojša Stefanović, – ništa nije desilo ili promenilo.

“Mi smo u ovom trenutku bliži bojkotu nego bilo čemu drugom”, napomenuo je on u razgovoru sa novinarkom Tamarom Skrozza.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenjuje da razgovori u Parlamentu, pod pokroviteljstvom EU, predstavljaju fingirani dijalog koji je potreban samo Aleksandru Vučiću.

“On u stvari sve vreme priča o izbornoj kampanji. I oni kada dođu iz EU isto razmišljaju o izbornoj kampanji. A nas izborna kampanja savršeno ne interesuje. Potpuno nam je irelevantno šta će Vučič da dozvoli tokom 45 dana kampanje za lažne izbore”, objašnjava Stefanović.

On je u poručio da je Srbiji potrebna temeljna promena sistema, što podrazumeva devet meseci “čišćenja”, odstranjivanja nasilja, ucena i nedostatka medijskih sloboda. Sve to, uveren je Stefanović, može se uraditi primenom nalaza ekspertske grupe, i uz garancije koje bi obezbedila prelazna izborna vlada, pošto se, po njemu, Vučiću ne može verovati.

1 KOMENTAR

Comments are closed.