“Sergej je novi Beli, a Jeremić novi Saša Janković. Bojkot je gori od belih listića”: Čanak o odluci opozicije da bojkotuje izbore

6
Foto Igor Pavicevic

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da na parlamentarne izbore treba ići, jer je bojkot nova, ali znatno opasnija verzija “belih listića”. On je aktuelne lidere opozicije uporedio sa učesnicima na predsedničkim izborima.

Poenta bojkota nije delegitimizacija izbora, kao što je to bilo 1993. godine, pa su oni posle samo nekoliko meseci bili ponovljeni, nego služi stvaranju privida da je Aleksandar Vučić diktator bez “opozicije” u parlamentu i da je osvajanje vlasti na ulici jedini put za njegovo svrgavanje, ocenio je Čanak u intervjuu za list Danas.

On je dodao da je razlika to što bi na ulici umesto ljudi koji brane izborne rezultate kao 5. oktobra 2000. godine bili “ruski tenkovi i Putinovi obožavaoci po scenariju iz 2016”.

“Sergej Trifunović je novi Beli Preletačević, a Vuk Jeremić novi Saša Janković. Pa vi bojkotujte”, konstatovao je Čanak.  

6 KOMENTARA

  1. Pravo pitanje je: Šta uopšte radi u srpskoj političkoj sceni Nenad Čanak ???
    Odavno je “provalio” da “bombastim” i protivrečnim izjavama skreće pažnju na sebe i time u fokusu održava i skrećepažnju na sebe !!! To je isto kao što histeroformna persona ukoliko ne uspeva da skrene pažnju na sebe nečim dobrim, to učini nečim lošim i tako ostaje u fokusu (centru pažnje). A poznato je da se histerični napad prekida šamarom. Vreme je da i Čanak doživi otrežnjavajući šamar, tj. da se pošalje u NEZASLUŽENU penziju !!! Decenijama je na čelu stranke koja doživljava neprestanu eroziju, a on uspeva da bude i opstane na čelu ?!? Dakle bombastim i šokantnim izjavama veštački produžava svoj neuspešni politički život, a za uzvrat živi lagodno !?! Srbi dokle će te sebi dopuštati da ovaj apsolutno politički bezvredan lik, uspešno opstaje i paratizira na srpskoj političkoj sceni ?!?

  2. Колико могу да приметим, (‘ди су) наши новци су пронашли конкретне џепове.

  3. Ти у животу ниси добио гласова колико је добио Бели. И сад да изађе на изборе добио би више од тебе.
    Нема руских тенкова само радничка пешадија.

Comments are closed.