Šerbedžija: “Po mentalitetu smo mi jako slični, i mi Srbi i vi Hrvati”

3
Profimedia

Strasti, pakao i beznađe. To je suština kultnog pozorišnog komada “Ko se boji Virdžinije Vulf” koji je u režiji Lenke Udovički premijerno izveden na Brionima u julu, a sutra će imati ispit pred beogradskom publikom.

Glumac Rade Šerbedžija je govoreći o predstavi rekao da u njoj ima svega – sreće, smeha, zlobe, duhovitosti, teških tonova, ljubavi i svađa…

“Ljubav je uvek i u svemu najjača, pa i u braku i van braka. Zato je i najinteresantnija, što je komplikovano. Tako bi bilo tužno da je sve jednostavno”, rekao je Rade Šerbedžija govoreći o ljubavi u “Jutru” na TV Prvoj, prenosi B92.

Šerbedžija je govoreći o publici u Hrvatskoj, u kojoj je predstava već premijerno odigrana, rekao da su Srbi i Hrvati po mentalitetu slični i da očekuje i ovde dobar prijem publike.

“Po mentalitetu smo mi jako slični, i mi Srbi i vi Hrvati”, rekao je Šerbedžija obraćajući se kroz šalu svojim koleginicama iz predstave koje su takođe gostovale na TV Prvoj

Potom je dodao:

“Ali opet ima nekih razlika jer u Hrvatskoj i Sloveniji su godinama živeli u blizini Italije, Austrije, da ne kažem da su vladali tim krajevima Italijani, Nemci i Austrijanci i Mađari i Česi i veliki je uticaj tog zapada i njihove kulture”, rekao je Šerbedžija.

3 KOMENTARA

  1. Na njih nije mogao niko uticati, jer ni Nemci, ni Italijani ni bilo ko drugi nije u stanju da čini takve zločine. Kad smo isti što proteraše iste iz Hrvatske? Koliko ono beše?
    Hvala lepo na njihovoj kulturi.

Comments are closed.