Senzacionalno otkriće Mond diplomatika o lažnoj vesti koja je dovela do bombardovanja SRJ: “Priča o genocidu i nepostojećem planu Potkovica i dalje traje…”

PIŠU SERŽ ALIMI i PJER RAMBER

1
Profimedia

Novi Mond diplomatik na srpskom jeziku, koji se dobija napoklon uz Nedeljnik od četvrtka 23. maja, donosi senzacionalno otkriće dvojice francuskih intelektualaca Serža Alimija i Pjera Rambera, o “najvećoj lažnoj vesti s kraja 20. veka koja je dovela do bombardovanja SRJ”.

Oni navode da se rat koji je trajao 78 dana “hranio medijskim lažima, s ciljem usklađivanja mnjenja zapadnog stanovništva sa stavom vlasti glavnih država”.

Srbi su počinili “genocid”, “igrali su fudbal sa odsečenim glavama, otkinutim sa leševa, kidali su fetuse iz trudnica i pekli ih”, rekao je nemački ministar odbrane, socijaldemokrata Rudolf Šarping, čije komentare su mediji ponavljali.

To su samo jedan od citata koje u svojoj analizi objavljuju Alimi i Ramber. Autori otkrivaju kako je lažna vest o počinjenom genocidu ušla u zapadne medije. U fokusu je famozni plan “Potkova” (Potkovica) na koji su se pozivali zapadni lideri i mediji.

Autori teksta u Mond diplomatiku otkrivaju kako je demontirana ova laž, kakve veze sa tim ima bugarska tajna služba i kako su postepeno i oni koji su iznosili ove lažne vesti spuštali loptu. Međutim, bilo je kasno.

Priča o srpskom genocidu na Kosovu i nepostojećem planu “Potkovica” najveća je manipulacija koja i dalje traje, pišu Alimi i Ramber…

CEO TEKST ČITAJTE U MOND DIPLOMATIKU KOJI SE POKLANJA UZ NEDELJNIK OD ČETVRTKA 23. MAJA. DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

1 KOMENTAR

Comments are closed.