Sekretar Gojković: Opasnost je opuštanje. Građani nisu osetili one nizove crnih kesa i limenih sanduka u Italiji i Španiji…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je sinoć gostujući u emisiji Upitnik na RTS da se izlazi iz faze izolacije i ulazi u drugu fazu – socijalnog distanciranja i polaganog vraćanja u normalne tokove život, ali to ne znači da se neke mere neće ponovu uvesti.

“Ono što je opasnost to je – opuštanje naših građana. Oni nisu osetili ono što su građani videli u Italiji i Španiji, one nizove crnih kesa i limenih sanduka”, rekao je Gojković pominjući veliki broj stradalih u te dve zemlje zbog koronavirusa.

Prema njegovim rečima, sve ove mere koje se sad ublažavaju mora da prati socijalno distanciranje, što ne znači da se neke mere, na primer 10. maja, neće vratiti ako počne da raste broj obolelih.

“Sad je na ličnoj odgovornosti svakog od nas kako ćemo se ponašati, socijalno distanciranje je ključno”, naglasio je Gojković, navodeći da se maska mora nositi u zatvorenoj prostoriji.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Ukinite pol cas vikendom i uopste i ne pravite psihozu od korone…ljudi umiru od raka, gladi, i to 10x vise pa niste uveli vanredno stanje, idlaze pi 35h iz srbije i nista…ali platni spisak bila i sorosa je veliki.

Comments are closed.