Sekretar DS Jaić demantovao Draganu Rakić: Nismo zaposeli centralu, obezbeđenje čuva servere 24 sata…

0
Foto: Demokratska stranka

Sekretar Demokratske stranke (DS) Goran Jaić demantovao je navode potpredsednice DS Dragane Rakić da je frakcija suprostavljena rukovodstvu te stranke večeras “zaposela” centralne stranačke prostorije u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Rakić je ranije večeras kazala da su u prostorije stranke došli “huligani koje su angažovali (funkcioneri DS) Balša Božović i Radoslav Milojičić – Kena”.

Jaić je za agenciju Beta kazao da je to “apsolutna laž”, da niko ne brani članovima stranke da uđu u centralu, a na pitanje zbog čega je obezbeđenje prisutno u centrali DS, Jaić je rekao da “poslednjih par meseci” stranka ima obezbeđenje prostorija “24 sata”.

“Mi inače imamo obezbeđenje 24 sata. Ne vidim šta je tu nenormalno da firma, odnosno DS – koja ima servere (u centrali) ne čuva to. Danas je izborni dan, ne znam šta sve može da se desi”, rekao je Jaić.

Dodao je da su članovi DS nakon Glavne sednice održane danas hteli da dodju, a da su neki uzeli svoje stvari i otišli kućama.

Većinom glasova članova Glavnog odbora Demokratske stranke (GO DS) danas je na sednici u Beogradu usvojen izveštaj predsednika stranke Zorana Lutovca, nako čega je Rakić proglasila pobedu struje koju on predvodi.

Lutovac je rekao da su članovi GO uspeli da “odbrane DS od Aleksandra Vučića”, da je stranka tako ostala pri bojkotu današnjih izbora u Srbiji i da će nastaviti da se reformiše.

Protivnici Lutovca su, pošto je sednica prekinuta, u hodniku ispred sale objavili da sazivaju izbornu skupštinu stranke.

“Raspisujemo izbore za predsednika i potpredsednika stranke”, rekao je potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, koji je na tom skupu izabran za zamenika predsednika stranke.

(Beta)