Šef SZO u Srbiji o situaciji u Novom Pazaru: “Pozivam građane da se vakcinišu…”

0
Printscreen/YouTube/World in 4k Ultra HD

Predstavnici Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji borave u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru kako bi stekli uvid u trenutnu epidemijsku situaciju izazvanu koronavirusom kao i u proces imunizacije stanovništva u tom gradu.

Oni će podeliti dosadašnja iskustva u svetu sa predstavnicima zdravstvenih institucija ali i verskih zajednica u Novom Pazaru. Takođe, predviđen je i sastanak sa predstavnicima studenstskih parlamenata univerziteta u Novom Pazaru.

Nakon održanog sastanka sa rukovodstvom Zavoda za javno zdravlje, Specijalne bolnice Novopazarska banja i Doma zdravlja, obišli su i vakcinalni punkt u Medicinskoj školi.

Marijan Ivanuša, direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji istakao je da je prvi put u Novom Pazaru i da je zadovoljan zalaganjem lekara i zdravstvenih radnika ali i ostalim ljudima dobre volje koji žele da pomognu u ovoj teškoj situaciji.

“Mi znamo koliko je Novi Pazar bio povređen tokom prošlogodišnje pandemije ali imamo odlične stručnjake koji brinu kao i ostale ljude dobre volje koji pomažu. Svaka pandemija pa i ova, ako pratite samo informacije na internetu tamo ima mnogo lažnih informacija i zato je važno da ljudi čuju one kojima veruju u lokalnoj zajednici. Svetska zdravstvena organizacija nije donatorska organizacija ali svakako to znanje koje imamo iz svetskog nivoa da proširimo na lokalni nivo”, rekao je Ivanuša, prenosi RTS.

Marijan Ivanuša pozvao je građane Novog Pazara da iskoriste što pre priliku da se vakcinišu protiv kovid-19 i da poštuju mere zaštite.