Krizni štab odlučio: Sve mere ostaju

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa odlučio je da sve epidemiološke mere ostaju na snazi do daljeg. To je na konferenciji za medije nakon sednice štaba saopštio dr Srđa Janković.

I dok su lekari izričiti da sve epidemiološke mere moraju ostati na snazi, ekonomski deo ovog tela nadao se da bi već nakon današnjeg zasedanja moglo doći do popuštanja.

Iako su brojke bile u padu prehodnih dana, a sve veći broj građana se vakciniše iz dana u dan, stručnjaci naglašavaju da se naša zemlja i dalje nalazi u nestabilnoj epidemiološkoj situaciji, bolnice su i dalje pune, preti nam i novi soj virusa koji se brže širi, i svako opuštanje građana u toj situaciji moglo bi ponovo da nas dovede u nepovoljan položaj.

“Novi soj koronavirusa može da pogorša stvari utoliko što je zarazniji, nemamo podataka da je opasniji, ali je tačno da se brže širi”, rekao je sinoć dr Srđa Janković, prenosi Blic.

Na sednici koja je održana u utorak preovladali su argumenti lekara, i Krizni štab je Vladi Srbije predložio da sve mere nastave da važe bar do kraja januara. Kako je tada rekao epidemiolog dr Predrag Kon, glavna tema narednih sastanaka neće biti relaksiranje mera, već masovna vakcinacija koja je počela pre nekoliko dana.

“Mi se nalazimo u nekoj silaznoj putanji kada je reč o brojkama novozaraženih, to je sve niže i niže. Međutim, ako se pojave sojevi sa Zapada, teško je verovati da će drugačije biti nego kod njih. Zato će zaštita od novog soja zavisiti od brzine imunizacije”, rekao je nedavno dr Kon.

Sa druge strane zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je sinoć da će i na današnjoj sednici ponoviti svoj zatev da radno vreme ugostiteljskih objekata bude produženo za dva sata, tačnije do 22 sata.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ