Sedmi kongres kontrolera Srbije

  0

  Sedmi kongres kontrolera Srbije, zakazan za 23. april u beogradskoj Kraun Plazi, okupiće 500 učesnika i po brojnosti biće najveći poslovni kongres u bivšoj Jugoslaviji, saopštili su organizatori oog događaja.

  Centralna tema ovogodišnjeg kongresa biće digitalna transformacija i njen uticaj na finansije i kontroling. Prvi put jedan panel biće posvećen temi: šta generalni menadžeri (CEO) očekuju od kontrolera, a odgovor će ponuditi prvi ljudi šest prestižnih kompanija.

  Sedmi kongres kontrolera baviće se i pitanjem kakvi su trendovi u kontrolingu, odnosno kako će u budućnosti izgledati funkcije finansija u kompanijama.

  Kongres kontrolera Srbije tradicionalno je poznat po tome da okuplja isključivo profesionalce dokazane u praksi. Oko 90 odsto učesnika kongresa nalazi se na pozicijama CEO, CFO, odnosno direktora kontrolinga.

  Kontroling kao način analize poslovanja nastao je u Nemačkoj, a Srbija je najbrže rastuće tržišтe kontrolinga, posle zemlje u kojoj je ovaj vid poslovne analize i nastao.

  Na 7. kongresu kontrolera učestvovaće između ostalih i predstavnici kompanija: Microsoft, Delta Auto Group, Metalac AD, Nectar, Societe General Bank, Elektroprivreda Srbije, IBM, Telekom Srbije,  Strauss Adriatic, Mercator, Nelt, Henkel i drugih.