Sedeo je blizu Kokeze, pa se testirao na koronavirus i saznao da je pozitivan: Predsednik Fudbalskog saveza Japana se izvinjava ako je nekog zarazio

0
Foto: Profimedia

Predsednik Fudbalskog saveza Japana i potpredsednik Olimpijskog komiteta te zemlje Kozo Tašima izvinio se danas što je možda zarazio druge koronavirusom.

“Imam blagu groznicu i upalu pluća, ali sam osim toga dobro”, naveo je Kozo u saopštenju Fudbalskog saveza Japana.

Tašima se zarazio na poslovnom putu po Evropi i SAD, od 28. februara do 8. marta.

On se testirao nakon što je u subotu saznao da je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, blizu koga je sedeo na sastanku Uefa u Amsterdamu, pozitivan na koronavirus. Takođe, u blizini je bio i predsednik švajcarskog saveza Dominik Blank, koji je zaražen virusom.

Tašima se izvinio čelnicima Fudbalskog saveza Japana, zaposlenima i novinarima sa kojima je prošle nedelje bio u kontaktu na konferencijama i sastancima neznajući da je zaražen.

“Suočavajući se sa virusom, nadam se da ću doprineti uklanjanju predrasuda o korona virusu. Sarađivaću u raznim istraživanjima i vratiću se”, naveo je 62-godišnji Tašima.

On je tokom puta prvo posetio Belfast, a zatim je išao u Amsterdam, pa u SAD, a u Tokio se vratio 8. marta. Od tada je u više navrata išao u kancelariju kako bi se pripremio za sastanke.

(Beta)