Sedeli Kobi i Ronaldinjo i ovaj drugi pričao o najboljem na svetu. “Zar to nisi ti”, pitao Kobi. “Nisam, ima jedan mali…”

0
Foto: Profimedia

Na današnji dan, pre godinu dana, svet je obišla vest da je poginuo Kobi Brajant, jedan od najvećih košarkaša sveta, ikada. Mada je priča o najboljem svih vremena počela je pomalo da guši, jedna – i samo jedna iz tog žanra – je topla i simpatična.

Legenda NBA lige, Kobi Brajant, bio je veliki fudbalski fanatik. Neke godine svog detinjstva proveo je u Italiji i to zato i nije čudno. O sebi je govorio kao o “Rosoneru”, a kada neko voli Milan, on voli eleganciju Maldinija, postojanost Barezija, moć Berluskonija, pobednički duh crnog i crvenog.

Takvi prepoznaju najbolje.

Brajant je poštovao i Barselonu. Kažu da to nije klub već ideja i upravo zbog toga je sasvim logično da neko tako veliki prepoznaje velike ideje.

Sedeo jednom Kobi tako sa Ronaldinjom i ćaskao.

I kaže mu jedini Zuba posle Zube, da zna ko je najbolji na svetu.

“Pa to je lako. To si ti”, rekao mu je uz osmeh Kobi.

“Nisam čoveče. Ima jedan mali, ima 17 godina…, rekao je Ronaldinjo rečenicu koju možete čuti i na lokalnim terenima u Srbiji.

Mnogo godina kasnije onaj mali – Lionel Mesi i Kobi Brajant postali su dobri prijatelji. Najveći se lako prepoznaju. Zajedno su snimali reklame, družili se…

Barselona i Mesi izrazili su “neizmernu tugu zbog preranog odlaska velikog košarkaša i njegove kćeri Đijana Marije”.