Sećate se autističnog dečaka koji je napisao potresno pismo Ministarstvu prosvete? Pobedio je, i vraća se u školu sa svojim drugarima

2
Printscreen

Slavko Mršević, tinejdžer kojem je već drugu godinu uskraćeno pravo na školovanje u gradiću Rudom u Republici Srpskoj, od ponedeljka se vraća u školu.

Tako je odlučeno na sastanku koji je održan u tamošnjem Ministarstvu prosvjete i kulture, prenosi Buka. Sastanku su prisutvovali ministarka Natalija Trivić sa saradnicima, roditelji Slavka Mrševića, Nenad i Sanja, kao i Bojan Bajić, javni zastupnik dečaka koji je vest o njemu objavio na društvenim mrežama.

Podsetimo, Slavko svakog dana dolazi pred školu kako bi svoje vršnjake video barem za vreme odmora.

Slavku će se vratiti status redovnog učenika, i polagaće prvi razred u avgustu. Imaće i tim koji će mu pomagati.

Slavko je napisao divno, potresno pismo Ministarstvu da ga vrate u školu nakon što su oni poništili odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo, da se može vrati u školu.

Osnovni sud u Višegradu doneo je presudu po kojoj su Srednjoškolski centar Rudo i Ministarstvo prosvjete Republike Srpske prekršili zakon i prava autističnog dečaka Slavka Mrševića iz Rudog.

2 KOMENTARA

  1. Bravo, Slavko. Veoma mi je drago sto se realizovalo tvoje pravo da se vratis u skolu, obrazujes se, i budes sa svojim drugarima. Sretna sam zbog tebe. Cestitke Osnovnom sudu u Visegradu i Bojanu Bajicu, tvom javnom zastupniku. Naravno, i tvojim roditeljima. Puno te pozdravlja baka jednog djecaka sa sindromom iz spektra autizma.

Comments are closed.