SDU sutra protestuje ispred Vlade: “Nije slučajno što je većina uhapšenih na protestu okrivljena za napad na službeno lice…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Socijaldemokratska unija (SDU) najavila je da će sutra u 12 časova održati protest ispred Vlade Srbije sa koga će zatražiti puštanje na slobodu “svih političkih zatvorenika i momentalni prekid policijske represije nad narodom”, kao i smenu direktora policije i policajaca koji su kako se navodi, koristili prekomernu silu tokom nedavnih protesta. 

Iz SDU su ocenili da “nije slučajno” što je većina građana uhapšenih tokom protesta okrivljena za napad na službeno lice jer je to kako su naveli, delo za koje najčešće ne postoje nikakvi dokazi osim iskaza svedoka.

SDU je apelovao na sve koji dolaze na sutrašnji protest da nose zaštitne maske i da se pridržavaju pravila o socijalnoj distanci.

U akciji učestvuju i aktivisti Združene akcije Krov nad glavom.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Nije čudo, svaštas. Pa ko je gledao TV mogao je da vidi koliko ste mržnje gadjali te naše momke i devojke, kamenicama, ogradom, betonskim pločama…. Zamislite samo šta bi bilo da službena lica nisu stajala kao zaštitni kordon prema skupštinskoj zgradi. Vi biste je zapalili. Šteta bi bila ogromna. Kad ste bili tako hrabri onda snosite i posledice. Vi nemate pojma šta znači diktatura. bili biste manji od makovog zrna da je diktatura. To vam kažu propali političari, a vi im verujete jer namte svoj integritet, podložni ste uticaju, nemate integritet….

Comments are closed.