SDS: Ćutanje Lutovca tumačimo kao ličnu i jednostranu odluku o prekidu ujedinjenja u veliku DS

2
Foto. Logo

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas da još nije dobila odgovor na apel lideru Demokratske stranke Zoranu Lutovcu da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržena ranijoj odluci o ujedinjenju ili je ta odluka u medjuvremenu poništena.

“Apel smo uputili i javno, ali i zvaničnim dopisom. Međutim, ni do danas nije stigao nikakav odgovor. U ovim okolnostima ćutanje predsednika DS-a na apel SDS, ostaje nam samo da tumačimo kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS”, dodaje se u saopštenju.

SDS navodi da se Srbija nalazi u teškoj političkoj situaciji posle nelegitimnih izbora i da je takvo ponašanje Lutovca izuzetno neodgovorno.

“Izražavamo žaljenje zbog njegove odluke da jednostrano prekine proces ujedinjenja u veliku DS, na način koji negira demokratske procedure, ali i elementarne principe političkog partnerstva i gradjanske pristojnosti”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. “… у “велику” ДС” ! А без тебе је та ДС мала ? Какав отпадник ! И још безобразан.

  2. Eee, moj Tadicu. Hteo bi da se ujedinjujete, a izasli ste na glasanje, na tzv. av izbore. U startu ste prekrsili bojkot. Sta sad? Niste prosli, hajde na ujedinjenje. Ne radi se to tako. Ja vam se ne bih javila. Da ste nekim slucajem premasili cenzuz od tri posto, ne bi bilo ujedinjenja. Ujedinite se sa pucistima i odmetnicima, koji su izgubili poslanicke plate i privilegije, koji nista drugo u zivotu ne znaju da rade, pa im kriv Lutovac. Pa nece biti.

Comments are closed.