“Savez za Srbiju prestaje da postoji formiranjem Udružene opozicije Srbije…”

2
Foto: Printscreen N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Savez za Srbiju (SzS) prestaje da postoji stvaranjem Udružene opozicije Srbije.

“Savez za Srbiju je odigrao svoju istorijsku ulogu i bio je nosilac bojkota lažnih izbora posle kojih je Srbija postala jedina država u Evropi sa parlamentom bez opozicije. Zahvaljujući politici SzS i Narodne stranke, vlast izabrana na lažnim izborima nema legitimitet, što je danas potpuno jasno u Srbiji, a jasno je i svim međunarodnim faktorima”, rekao je Aleksić za list Danas.

On je dodao da je formiranjem nove grupacije pod nazivom Udružena opozicija Srbije, koju će činiti stranke, udruženja, grupe građana i pojedinci koji su bojkotovali izbore 21. juna, SzS prestao da postoji.

Aleksić je dodao da će, pored zajedničkog cilja kojem će biti posvećene u narednom periodu, Narodna stranka i druge stranke razvijati svoj identitet, predstavljati svoje politike i jačati svoje organizacije kako bi bile spremne da se na tim izborima suprotstave vladajućem bloku.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Да ли има неко, био паметан или био луд, који може да разуме зашто се распао Савез за Србију. Пратим дуго разне политичке путешествије у Србији, али нисам очекивао да се након избора распадне савез, који на изборе није хтео да изађе, јер је имао чврст споразум са народом да на изборе не треба ићи ако не буду испуњени минимални услови за њихову регуларност. Објављивањем свог распада стављен је ван снаге уговора са народом, јер једна страна тј. један потписник више не постоји. Толико причати о уговору или споразуму са народом а затим рећи, е ми се укидамо другови, не важи више оно што смо потписали јер, ето, ми не постојимо више, прешли смо у нову реинкарнацију, мало смо се реинкарнирали у УОС и боли нас увос је политички дилетантизам par ekselans.Свему посебну драж и арому овој опозиционој агонији даје Народна странка која је пре пар дана одлучила да изађе из заједничког одборничког клуба СзС у градској Скуштини, због чега је шеф одборничке групе и потпредседник Јовановић напустио Народну странку. Очигледно је Вук Јеремић претеча угасио СзС пре него што је и угашен и сад нас овај лојални потпредседник Народне странке обавештава да је Савезу за Србију , за сваки случај набијен и глогов колац у срце јуначко илити бојкотачко. Не вреди мораће и трећи потпредседник, а то је потпредседница Сандра, да се огласи и објасни ово све са стручне стране, и то њене професионалне стране. Или је ипак боље да четврти потпредседник напише брате неку урнебесну комедију у два три чина, мада верујем да му није до писања, јер је и он човек затечен овом опозиционом лакрдијом.

Comments are closed.