“Pod ovakvim uslovima, nećemo na izbore”: Savez za Srbiju o dvogodišnjici Vlade

0
Foto: Savez za Srbiju

Čelnici Saveza za Srbiju (SZS) poručili su danas da neće dozvoliti da vlast „pravi neregularne izbore“ i da pod ovim uslovima Savez neće učestvovati na njima, napominjući da će nastaviti da poštuju Sporazum sa narodom, preneo je Danas.

„Naši zahtevi su opravdani, a nema odgovora i nema pregovora. Ako neko misli da na taj način može da organizuje sledeće izbore onda mora da zna da tih izbora neće biti. Kako ih neće biti o tome ćete u narednom periodu čuti od svih nas iz opozicije koji nećemo više dozvoliti da neko pravi neregularne izbore, unapred pokradene, nameštene, bez ikakvih medijskih sloboda“, rekao je predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare SZS posvećenoj dvogodišnici Vlade Srbije za koju je rečeno da su je obeležili neuspesi i afere.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je, na pitanje o daljim aktivnostima, rekao da će SZS nastaviti da radi ono što je radio u prethodnih osam, devet meseci kada je postao najozbiljnija opoziciona organizacija.

„Nastavićemo da radimo sve ono što smo potpisali kroz Sporazum sa narodom i sa još nekim političkim činiocima, poštujući obećanje koje je dato građanima, da na ovakvim izborima, pod ovakvim uslovima, nećemo učestvovati“, rekao je Đilas.

On je rekao da će se SZS truditi da, kao i do sada, mirnim sredstvima ukaže na ono što nije dobro.

„Izbegavaćemo konflikte, trudićemo se da tu mržnju i agresiju koja dolazi od vlasti ni na koji način ne raspirujemo“, rekao je Đilas, navodeći da je planirano da se tokom leta održi niz tribina i akcija, tokom kojih će SZS iznositi kritike zbog postupaka vlasti i građanima predstaviti rešenja.