Savet lekara za zdrav digestivni trakt: Kontinuirana upotreba funkcionalnih proizvoda držaće vas dalje od lekova

    0

    Promene u crevnoj flori najčešće su posledica raznih imunoloških ili infektivnih bolesti. U takvim situacijama, neophodno je da u svoju ishranu uvrstite hranu bogatu probioticima. Na tržištu se mogu naći u raznim oblicima, u vidu kapsula ili još bolje u prehambenim proizvodima u kojima se izvorno nalaze. Jedan od najboljih izbora svakako je jogurt. Prema rečima doktorke Marije Branković, načelnice gastroenterologije KBC Bežanijska kosa, takvi jogurti, koji sadrže aktivne kulture, nazivaju se funkcionalnim proizvodima i od ključnog su značaja, posebno kao vid prevencije od digestivnih tegoba.

    “Termin probiotski jogurt odnosi se isključivo na one jogurte koji imaju zadovoljavajući nivo mikroorganizama u serviranju, pa samim tim dokazano blagotvorno deluju na digestivni trakt. Najbolji izbor u rešavanju velikog broja akutnih i hroničnih bolesti digestivnog trakta jesu prirodni probiotski jogurti koji obiluju dobrim bakterijama, kao što je Balans+ jogurt, koji ima za cilj da poboljša broj i aktivnost mikroorganizama koji regulišu i održavaju zdravlje crevne flore uz kontinuiranu upotrebu. Za probiotskim jogurtom ne treba posezati samo kada problem nastane već ga treba uvrstiti u redovnu ishranu, jer ima i preventivnu funkciju”

    Balans+ jogurt svoju učinkovitost dokazao je u kliničkoj studiji na KBC Bežanijska kosa koja je sprovedena na 50 ispitanika koji su imali problem sa varenjem. Ispitivanje je potvrdilo da nakon samo 10 dana redovne konzumacije reguliše varenje zahvaljujući probioticima i prebioticima koje sadrži.