Sat je otkucao: Pirs Morgan neće više voditi kultnu emisiju “Dobro jutro Britanijo” zbog komentara o Megan Markl

0
Profimedia

Britanski voditelj Pirs Morgan napustio je posao u emisiji “Dobro jutro Britanijo” nakon niza komentara koji je dao o Megan Markl, vojvotkinji od Saseksa, prenosi BBC.

Era kontroverznog voditelja u jutarnjem program na kanalu ITV završava se nakon šest godina.

ITV je odluku objavio nakon što je vladina Kancelarija za komunikaciju (Ofcom) saopštila da istražuje njegove komentare upućene Megan Markl nakon što je pristiglo više od 41.000 žalbi.

U jučerašnjoj emisiji Morgan je rekao da “nije verovao ni reči” u ispovesti koju je Megan dala američkoj voditeljki Opri Vinfri.

“Nakon razgovora sa ITV-om, Morgan je odlučio da je sada trenutak da napusti emisiju. ITV je prihvatio ovu odluku i nema više šta da se doda”, saopštio je portparol televizije ITV.

Njegov odlazak usledio je zbog sukoba u programu uživo sa voditeljem vremenske prognoze, koji je u utorak kritikovao Morgana zbog toga što je “i dalje uništavao” vojvotkinju, tražeći od njega da napusti studio. Morgan se vratio nakon desetak minuta.

Takođe, danas je izvršna direktorka televizije “ITV Dame” Karolin Mekol saopštila da je u potpunosti verovala u ono što je vojvotkinja ispričala i osudila komentare britanskog voditelja.

Morgan nije komentarisao svoj odlazak osim postavljanja kratke gif objave na Tviteru na kojoj je prikazan sat koji otkucava.

Šta je Morgan rekao?

Morgan je u jučerašnjoj emisiji reagovao na vojvotkinjinu tvrdnju da je njen zahtev visokim zvaničnicima Bekingemske palate za pomoć zbog suicidnih misli odbijen.

“Kod koga ste išli?” rekao je Morgan.

“Šta su vam rekli? Žao mi je, ne verujem ni reči koju je rekla u intervjuu. Ne bih joj verovao ni da mi pročita vremenski prognozu. Mislim da je činjenica da je ona izvršila ovaj napad na našu kraljevsku porodicu za prezir”, dodao je voditelj.

Takođe, u jednom tvitu kasnije tog jutra vojvotkinju je nazvao “Princezom Pinokio”.

Nakon brojnih kritika, u današnjoj epizodi je rekao da „još uvek ima ozbiljne sumnje u istinitost mnogih stvari vojvotkinje“, ali da svakako nije na njemu da “preispituje da li je Megan zaista imala suicidne misli”.

Kakva je bila reakcija?

Do danas u 14:00 časova po lokalnom vremenu podneto tačno 41.015 žalbi. To je drugi najveći broj žalbi u 17-godišnjoj istoriji vladine Kancelraije.