Sastanak kod Ane Brnabić: Šapić zadovoljan, ne bi da otkriva detalje, Dačić bez izjava za medije, otišao kod Vučića…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić sastala se jutros na odvojenim sastancima u zgradi Vlade Srbije sa predstavnicima koalicija SPS-Jedinstvena Srbija Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, a potom i sa predstavnikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem.

Posle završetka sastanka sa Brnabić, Dačić se nije obratio medijima, ali se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Predsedništvu Srbije.

“Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek u našoj zemlji ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija”, navedeno je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

Šapić je posle sastanka sa Brnabić rekao novinarima da je zadovoljan razgovorima, ali i dodao da ne bi bilo fer da otkriva rezultate pre sednice Predsedništva SNS.

On se potom sastao i sa Vučićem u kineskom restoranu.

“Ovako izgleda kada dvojac iz Novog Beograda pređe reku i napravi radni ručak u kineskom restoranu”, navedeno je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

Uz fotografiju Vučića i Šapića za stolom kineskog restorana, navedeno je i da Vučić veruje da bliskom saradnjom u budućnosti, on i Šapić, mogu mnogo dobrog da donesu Srbiji.

Ana Brnabić izjavila je ranije sa će sastav vlade biti poznat u utorak posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, koja je zakazana za 17 sati.

Za 18 časova najavljeno je obraćanje predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića u kom će govoriti, između, ostalog i o formiranju nove vlade.

Za večeras u 21 čas, Ana Brnabić najavljena je i kao gost u emisiji “Uptinik” na RTS u kojoj će govoriti o novoj vladi.

Parlamentarni izbori održani su 21. juna, novi saziv Skupštine Srbije konstituisan je 3. avgusta, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić 5. oktobra imenovao je dosadašnju premijerku Anu Brnabić za mandatarku.