“Šarčevićeva gimnazija” obustavila nastavu, ostale rade

0
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Više roditelja potvrdilo je redakciji N1 da se obustavlja nastava u školi “Ruđer Bošković” u Beogradu. Roditelji su dobili obaveštenje putem SMS poruke da se nastava obustavlja od ponedeljka, 16. marta i da će se predavanja održavati onlajn.

U poruci koju su roditelji dobili od uprave škole a koju su prosledili redakciji N1 navedeno je da “u školi nema zaraženih učenika i nastavnika koronavirusom”.

“Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14h. Uprava škole”, navodi se u SMS poruci.

U pitanju je privatna osnovna škola i gimnazija u kojoj je ministar prosvete Mladen Šarčević nekada bio direktor.

Šarčević je bio jedan od osnivača i vlasnika, a upravljačka prava je preneo na drugog kada je postao ministar.

Ministar prosvete Mladen Šarcević je danas izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola i zapretio sankcijama. On je rekao da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

“Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u “Miki Petroviću Alasu” u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade”, rekao je Šarčević za Kurir, prenose mediji.

Ranije danas stigla je informacija da je beogradska Osnovna škola “Mihailo Petrović Alas” zatvorena preventivno jer postoji bojazan da je jedan od zakupaca prostora te škola zaražen koronavirusom. Reporterka N1 javila je da je u toku dezinfekcija škole.