Šarčević: Studenti ostaju u domovima. Vučiću data pogrešna informacija…

6
Foto: Printscreen N1

Ministar prosvete Mladen Šarčević je izjavio danas da studenti ostaju u domovima, preneo je N1.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć najavio nove mere u Beogradu u borbi protiv koronavirusa, među kojima i zatvaranje studentskih domova, zbog čega su studenti protestovali na ulicama glavnog grada.

Ministar Šarčević je izjavio za TV Prva da je Kriznom štabu skrenuo pažnju još u ponedeljak na lošu informaciju Studentske poliklinike.

Šarčević je prethodno objasnio za Insajder da je došlo do jednog lošeg prenosa informacija i loše interpretacije Studentske poliklinike.

“Još pre 5-6 dana ja sam komentarisao da su izveštaji studentskih poliklinika nekako dvosmisleni. Imamo 280 zaraženih, ali to su svi studenti, ne samo studenti iz domova. Ja sam na Kriznom štabu rekao lekarima – ‘nemojte da donosite pogrešne zaključke’. Zaista je u pitanju mnogo manji broj zaraženih u domovima – oko 20 posto”, rekao je Šarčević za Insajder.

On je rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je juče najavio zatvaranje studentskih domova, pogrešno data informacija koja je izazvala nedoumice, dodajući da je on na to ukazao na Kriznom štabu.

“Ukazao sam da ovakvi podaci mogu da se protumače pogrešno. Dobijate pogrešnu sliku ako kažete da ima 280 zaraženih i da su svi u domu, onda je to panika. Ako kažete da je 20 odsto u domu onda je to druga vest”, naglasio je Šarčević.

Ministar je dodao da je od direktorke Studentske poliklinike tražio da podatke o zaraženima šalju razdvojeno i da većina studenata koji su zaraženi koronvirusom žive u privatnim smeštajima.

“Mi ne možemo kontrolisati te studente. U domovima je stroga kontrola”, rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima u studentskim domovima u Novom Sadu, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici nema zaraženih studenata.

Dodao je i da je predsednik sinoć imao kontakt sa studentima i da su to mediji preneli, ali da su studenti sada malo nepoverljivi.

Takođe, studenti će u avgustu imati još jedan ispitni rok, rekao je Šarčević, a preneo RTS.

“Imamo rešenje i za maturante koji nisu mogli da polažu prijemni”, rekao je Šarčević.

6 KOMENTARA

  1. “Imamo rešenje i za maturante koji nisu mogli da polažu prijemni”, rekao je Šarčević.
    Ma lako cemo evo video sam prolazeci ulicom Milana Rakica u Jagodini skolu, privatnu pored 2 kontejnera za djubre u kojoj je nepismeni deda MIJA direktor, dedin sin MILUTIN predavac a uloga unuka NIKOLE mi bas nije najasnija, on je za godinu dana zavrsio neki fakultet u Kosovskoj Mitrovici, da li je i zena dedinog sina SANJA na platnom spisku ne bih znao da kazem. Ucenici dolaze popodne uce u ucionici, za odmor izadju da ispuse neku kraj kontejnera. Skola se otprilike zavrsava za 2 nedelje tad se uz cascavanje dele diplome. Gospodine ministre da li ste vi dali odobrenje ovoj skoli za rad? Ako jeste onda nista ne znate, ako niste onda sistem ne valja. Prodjem ja tu Ministre 2 puta dnevno i cudom se cudim kad vidim ovu privatnu skolu.

  2. Stvarno ne znaju gde udaraju. Ne znaju vise ni da lazu. Tako su providni, da je smesno. Kako bre pogresna informacija? Vidis li da covek tvrdi da se niko na glasanju nije zarazio. On prati sve. Cak zna i da se najvise zarazilo izmedju 23 i 06h. Do 23h corona odmara. Primili ste samar od beogradjana 21. juna, a sada i od studenata. E to su nasa deca, a vi se i dalje borite za vasu.

  3. Tresu im se gaće ! Ne mogu da poveruju da vise o koncu … htedoh da kažem konu !
    Jedino mladi mogu da pokrenu atak na “napredne” lažove i lopove !

  4. Pa vi ste svi specijalci u laganju, vi nemate obraza i časti. Vi iz te svite ste sramota za ljudski rod. Kada bi se svi digli kao studenti završili bi u kantama za smeće.

  5. Не, није Вучићу дата погрешна информација, него накнадна спознаја да они могу да сруше ову власт. Зато се извињавамо, много се извињавамо,… само ви останите у студентским домовима.

Comments are closed.