Šarčević pojasnio detalje nastave: „Biće aktivirani i ‘tehnološki viškovi’. Predlog je da roditelj obezbedi bar 3 maske…“

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Ministarstvo prosvete i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 saopštili su juče modele pohađanje školske nastave od 1. septembra. Prema odluci, učenici nižih razreda ići će u školu, dok će viši razredi kombinovati nastavu iz klupa i pred ekranom. Kombinovani model nastave omogućen je za sve, u zavisnosti od izbora roditelja i dece i dogovora sa direktorima škola i nastavnicima.

Neki detalji nastave ostali su ipak nepojašnjeni.

„Učitelji neće raditi dve smene“, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević za TV Prva, odgovarajući na pitanja – ako u odeljenju ima 26 učenika i podele se na dve grupe, kada dolaze na nastavu i da li i jednoj i drugoj grupi nastavu drži isti učitelj.

„Poslali smo uputszvo svim školama. Specifičan je odnos prema zaposlenima. Učitelj koji ima četiri časa po pola sata ima prostora da kad započne sa prvom grupom, nastavu nastavi i sa drugom“, rekao je Šarčević, preneo je B92.

Prema njegovim rečima, to će biti isti učitelj.

„Ne radi dve smene, ima svoju radnu normu“, objasnio je on.

I oni koji su proglašeni kao tehnološki viškovi, prema njegovim rečima, biće aktivirani.

Kako kaže, uslovi nisu „normalni“.

Produženi boravak će funkcionisati, a sve škole imaće isti broj grupa, i imaće svoj prostor i svoje nastavnike.

„To je funkcionisalo bez greške“, kaže ministar.

Naglasio je, međutim, i da sve zavisi od epidemioloških uslova.

I osnovci i srednjoškolci će imati mogućnost da se opredele za onlajn nastavu.

Kada su u pitanju maske, on je zamolio premijerku da se obezbede sredstva gde to bude bilo neophodno.

„Predlog je da roditelj obezbedi bar 3 maske“, kaže i dodaje da će u školama biti i rezervnih.

3 KOMENTARA

  1. Kako budala da zna šta je rekla kad je budala politička -nameštenik za partijske zasluge na visokoj funkciji koju ne zaslužuje po znanju.

  2. А кад ће једном ова болесна држава да обезбеди овој деци нешто бесплатно? Зашто држава не обезбеди маске? Срамота. Пита ли неко од чега и како децу спремити у школу сад? Деца немогу ни књиге да наследе него све купујемо. Срам вас било !!! Срам вас било!!!

Comments are closed.