Šarčević o blokadi Rektorata: “Vlada se ne meša u to, a ne bi trebalo ni opozicija”

1
Foto: Tanjug

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je univerzitet autonoman i da Vlada Srbije ne može da se meša u dešavanja u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, ali da ne bi trebalo da se meša ni opozicija, preneo je N1.

“Ako neko sumnja u nečiju diplomu ili dokotrat, mora da zna da je postupak u toku i da na to ne sme da se utiče , kao što se ne utiče na sudski postupak”, rekao je Šarčević za RTS.

On je istakao da nova akademska godina 1. oktobra počinje pod malo otežanim okolnostima, jer je zgrada Rektorata već sedam dana u blokadi.

Šarčević je dodao i da za sada Ministarstvo samo daje podršku rektorki Ivanki Popović.

“Neko narušava prava 105.000 studenata koji, ako ne budu mogli da dobiju potvrde neće moći da dobiju dom, i neće moći da ostvare mnoga prava, a neko misli da ću ja to dnevno da pratim, da produžavam, da izmišljam rokove. To je opstruktivno ponašanje i kršenje pet ili šest zakona”, rekao je Šarčević.

Ministar je ponovio da Udruženje studenata SKONUS ne podržava studente koji su blokirali Rektorat i traže smenu ministra finansija Siniše Malog.

1 KOMENTAR

  1. Vlada se ne mesa u stvari koje ne razume…Obrazovanje uopšte ne razume…i nije joj jasno nista u vezi sa tim…Kada pripadnici vlade nemaju licni interes ni za sta…onda se ne mesaju uopste…..

Comments are closed.