“Šapčanima koji su inficirani koronavirusom onemogućeno je da budu smešteni u neuporedivo boljim uslovima nego na Beogradskom sajmu”

3
Foto: Medija centar Beograd

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je Srbija pandemiju korona virusa dočekala nespremno, da nije bilo opreme i testova a to je proizvelo paniku vlasti pa su morali da “urade jedino što je bilo moguće” – da zabrane kretanje gradjana.

“Epidemiolozi su, očigledno, videli u kakvom je rasulu sistem, pa su predložili najrestriktivnije mere, da bi se ljudima spasavale glave. U tom magnovenju vlastima je palo na pamet da žrtveno jagnje budu naši ljudi koji su se vratili iz inostranstva. Naravno da je glumatanje i laganje kako su stvari drugačije stajale – politizacija”, kazao je Zelenović za list “Danas”, izdanje od četvrtka.

Na pitanje da li je odbijanje Vojske Srbije da Šapcu ustupi krevete za opremanje privremene bolnice predstavlja političku odluku, Zelenović je rekao da je to “nedostatak socijalne inteligencije”. Ponovio je da nije dobio dogovor od premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara na zahtev da počne sa radom privremena bolnica u Šapcu.

“Dakle, sistem ima ozbiljan defekt u funkcionisanju. Bez ikakvog razloga onemogućeno je Šapčanima, koji su inficirani virusom, da budu smešteni u neuporedivo boljim uslovima nego u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu”, rekao je Zelenović.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

 1. Koja si ti botina koža mi se naježila ne samo Šabac i Paraćin ja ne živim u Srbiji ali Sam uveren da će biti još dosta
  Opština bez sns zulumćara
  Napred Zelenoviću narod je
  počeo da se budi 👍✋👌

 2. “Dakle, sistem ima ozbiljan defekt u funkcionisanju. Bez ikakvog razloga onemogućeno je Šapčanima, koji su inficirani virusom, da budu smešteni u neuporedivo boljim uslovima nego u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu”, rekao je Zelenović. Наравно да има дефект, и то одавно, али тај дефект не можете да поправите ни ти, из Шапца, ни онај из Параћина. И шта ти сада из Шапца можеш против њега ? Ништа ! Оставио си само људе без цивилизованог смештаја, зарад своје “борбе” ! Данас они немају смештај, сутра можеш само да замислиш шта још и када ти се то рекло и написало, да може да те обрише гумицом, ди би да се “бориш”. Па хајде, избори се сад, ево ти прилике, и немој гурати народ испред себе. Ти си решио да се бориш против ове власти, па се сад избори, осим ако то нису ове жалопојке по штампи ? Ту си већ стекао прави борачки стаж.

 3. Zelenoviću
  Na tvoju veliku žalost i lista Danas neće biti prevelike smrtnosti koju ste tako žarko željeli
  Izgubiti ćeš izbore čak i u Šapcu
  😂😂😂😂😂

Comments are closed.