Samsung predstavio Galaxy S21 Ultra: epsko iskustvo pametnog telefona

  0

  Kao novi flegšip model, Galaxy S21 Ultra pruža najnaprednije i najinteligentnije opcije kamere, najbolji displej i najjače performanse u Galaxy seriji pametnih telefona

  Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je Galaxy S21 Ultra, flagship uređaj za 2021. godinu koji donosi vrhunsko korisničko iskustvo koje u potpunosti menja pojam pametnog telefona. Galaxy S21 Ultra opremljen je profesionalnim tehnologijama kamere, najinteligentnijim displejem i odličnim performansama. Ono što je specifičnost Galaxy S21 Ultra pametnog telefona je mogućnost korišćenja S Pen olovke[1], čime je S21 Ultra postao prvi Galaxy S uređaj koji pruža podršku olovci za maksimalnu produktivnost i kreativnost. 

  „Galaxy S21 Ultra sjajan je primer kako Samsung svoje inovacije posvećuje korisniku, kako bi mogao da obogati svoju svakodnevnicu prema vlastitom životnom stilu. Bez tehnologije danas ne možemo normalno funkcionisati i ostati povezani, zato sa ovim uređajem želimo napraviti korak napred i pomeriti granice onoga što je moguće sa pametnim telefonima.“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije, kompanije Samsung Electronics.

  Galaxy S21 Ultra je najnovije poglavlje u deceniju dugoj tradiciji S serije u donošenju najsavremenijih inovacija. Samsung Galaxy S21 Ultra je osmišljen za sve korisnike koji zahtevaju samo najbolje od tehnologije kako bi se iskustvo Galaxy pametnih telefona podiglo na potpuno novi nivo.

  Neverovatne inovacije i dizajn koji privlači pažnju

  Poseban element Galaxy S21 je svakako novi pristup dizajnu pametnog telefona, koji donosi karakteristično Contour Cut kućište za kameru koje se neprimetno utapa u metalni okvir uređaja, za elegantan i upečatljiv estetski osećaj. Galaxy S21 Ultra dostupan je u fantomski crnoj i fantomski sivoj boji, a ceo uređaj je presvučen luksuznim mat završnim slojem za posebno sofisticiran izgled. Galaxy S21 Ultra najveći je uređaj iz Galaxy serije do sada, sa Dynamic AMOLED 2X displejem od 6.8 inča[2]. Novitet je svakako mogućnost da korisnik ne mora da bira između Quad HD+ kvaliteta displeja ili brzine osvežavanja od 120 Hz – sada su te dve komponente dostupne istovremeno. Brzina osvežavanja ekrana menja se s obzirom na sadržaj u rasponu od 10 do 120 Hz kako bi se osigurala optimalna energetska efikasnost i uštedela snaga baterije. Kada ga uporedimo sa prethodnim modelom Galaxy S20 serije, S21 Ultra opremljen je sijalicama koje svetle za 1500 nita više tj. 25 odsto snažnije[3], što je najjače na Galaxy pametnim telefonima do sada. Displej je unapređen i sa poboljšanom razmerom kontrasta od 50 odsto[4] za kristalno jasan i čist prikaz, čak i kada se uređaj koristi na otvorenom. Kao i Galaxy S21 i S21+, i S21 Ultra je opremljen opcijama za smanjenje umaranja očiju[5].

  Najbolja kamera od svih Samsung uređaja

  Samsung je svakako svoj fokus stavio na mogućnosti kamere, zbog čega Galaxy S21 Ultra dolazi sa brojnim opcijama na bazi veštačke inteligencije za snimanje vrhunskih videozapisa i fotografija studijskog kvaliteta. Galaxy S21 Ultra dolazi sa četvorostrukom zadnjom kamerom koja se sastoji od ultraširoke, široke i dvostruke tele-foto kamere. Kamera je opremljena pro senzorom od 108 MP, sa kojim je moguće snimiti 12-bitne HDR fotografije[6] sa 64 puta većim bogatstvom boja i tri puta širim dinamičkim rasponom[7]. Uz Galaxy S21 Ultra, od sada je po prvi put u istoriji pametnih telefona moguće snimiti videozapis u 4K kvalitetu sa 60 FPS-a, što uključuje prednju i zadnju kameru. Dodatno, moguće je svaki snimak urediti i do najsitnijeg detalja uz pomoć RAW datoteke od 12 bita[8].

  Galaxy S21 takođe dolazi i sa neverovatnom Space Zoom funkcijom koja omogućava uvećanje do 100 puta pomoću prvog sistema dvostrukog objektiva za kristalno jasne snimke, bez obzira na udaljenost. Jedan optički objektiv od 3x i jedan od 10x, a oba imaju i Dual Pixel (2PD) AF funkciju za jasne snimke, čak i kada ste u akciji. Nadalje, korišćenje kamere u noćnim uslovima za ovaj pametni telefon uopšte ne predstavlja problem, jer Bright Night opcija automatski osvetljava prizore u tamnim uslovima uz poboljšan noćni način rada. Za kraj, kvalitet snimanja dodatno je pojačan opcijama za smanjenje buke, kao i 12-megapikselnom Nona-binning tehnologijom za pravljenje vrhunskih noćnih snimaka.

  Pametne opcije za hiper brzu konektivnost

  Galaxy S serija je već dobro poznata po svojim mrežnim tehnologijama poput UWB-a. Sa uključenim UWB-om, korisnici mogu isprobati i AR pretraživač[9] kako bi drugim Galaxy korisnicima poslali signale za pomoć u traženju izgubljenih stvari. Poseban novitet predstavlja Android Auto[10], koji je u kombinaciji sa aplikacijom SmartThings moguće koristiti za upravljanje drugim pametnim uređajima u vlastitom domu. U samo nekoliko dodira, može se podesiti temperatura u domu korisnika ili uključiti dvorišna svetla prilikom povratka sa posla.

  Galaxy S21 Ultra je jedan od prvih uređaja koji podržavaju Wi-Fi 6E standard koji omogućava veći protok podataka i bržu internet konekciju[11], a neometanu zabavu svakako će osigurati podrška za 5G mrežu[12]. Kako bi se tokom uparivanja uređaja uštedelo na energiji i pojednostavio proces, Galaxy S21 Ultra koristi Dual Bluetooth® tehnologiju za sinhronizaciju sa više uređaja odjednom, i pomaže da ti uređaji kao na primer Galaxy Buds Pro konzumiraju manje električne energije.

  Galaxy S21 Ultra dolazi sa podrškom za S Pen olovku, po prvi put do sada. S Pen olovka sa Wacom tehnologijom[13] pruža glatko korišćenje tokom crtanja, uređivanja fotografija, vođenja beleški ili potpisivanja dokumenata.

  Savremene performanse i zaštita

  Galaxy S seriju pametnih telefona oduvek su krasile odlične performanse, zbog čega Galaxy S21 Ultra pokreće najnapredniji procesor do sada[14] sa višim stepenom energetske efikasnosti. Galaxy S21 dolazi sa instaliranom Samsung Knox Vault aplikacijom – zaštitnom platformom na bazi vlastitog čipa (SoC) koja dodatno štiti memoriju od neovlašćenih promena. Novu sigurnosnu mogućnost uređaja predstavlja funkcija Private Share kojom korisnik može upravljati ko dobija pristup deljenom sadržaju i koliko dugo je dostupan za korišćenje. Baterija Galaxy S21 Ultra uređaja biće puna do 50 odsto[15] za samo pola sata[16].

  Naručivanje u pretprodaji trajaće od 14. do 28. januara 2021. godine, putem sledećeg linka: https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-s21/. Svi korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Pro bežične slušalice.

  Preporučena maloprodajna cena za Galaxy S21 Ultra (5G 12/128GB) biće 152.990 dinara.

  Više informacija o novom Galaxy S21 Ultra pametnom telefonu pronađite na https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/ kao i na i https://www.samsungmobilepress.com/.


  [1] S Pen olovka prodaje se zasebno.

  [2] Prema dijagonalnom merenju displeja. Vidljivo područje je manje zbog zaobljenih ivica i rupe za kameru.

  [3] U poređenju sa Galaxy S20.

  [4] U poređenju sa Galaxy S20.

  [5] Zaštita je po frabričkim podešavanjima isključena i mora da se uključi u podešavanjima. SGS, vodeća svetska kompanija za sertifikovanje je nagradila Galaxy S21 Eye Care sertifikatom na osnovu mogućnosti da drastično umanji štetne efekte plavog svetla. Ovaj sertifikat je dostupan na www.sgs.com.

  [6] Samo široka kamera.

  [7] U poređenju sa Galaxy S20 Ultra.

  [8] Samo na širokougaonoj kameri.

  [9] AR pretraživač funkcioniše između uređaja koji podržavaju UWB tehnologiju. UWB podržavaju Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy Note20 Ultra i Galaxy Z Fold2.

  [10] Android Auto je deo Google LLC.

  [11] U poređenju sa Wi-Fi 6 standardom.

  [12] Zahteva optimalnu jačinu 5G mreže na odabranim tržištima. Proveriti sa distributerima mogućnosti i detalje. Brzine preuzimanja variraju sobzirom na pružaoca usluge, povezanost sa serverom i druge faktore.

  [13] S Pen olovka prodaje se zasebno.

  [14] U poređenju sa Galaxy S20.

  [15] Punjač nije uključen; koristiti samo sertifikovane Samsung punjače. Ne koristiti oštećene punjače. Nekompatibilni punjači mogu izazvati štetu uređaju.

  [16] Merenje bazirano na prosečnoj brzini potrošnje baterije. Prosečne očekivane performance bazirane na svakodnevnom korišćenju. Tačna dugotrajnost baterije zavisi of faktora poput mreže, korišćenim opcijama, frekvenciji poziva, glasovnim podacima i ostalim aplikacijama. Rezultati mogu varirati.