Sada je i zvanično: Bogdan Laban dodelio titulu “počasnog građanina” Subotice Danilu Kišu

3
Foto: Printscreen

Svečanom sednicom Skupštine grada je obeležen Dan grada Subotice, u spomen na 1. septembar kada je pre 240 godina Subotica, poveljom Marije Terezije, dobila status slobodnog kraljevskog grada.

Titulu “počasni građanin” ove godine posthumno je dodeljena književniku Danilu Kišu, koji je rođen u Subotici, a plaketu je primila Fondacija za mlade koja nosi njegovo ime. Laureati priznanja Pro urbe ove godine su defektolog Danijela Andrašić, Robert Đivanović, direktor Doma za učenike, i profesor Jožef Njerš, prenose Večernje novosti.

– Tokom protekle tri godine učinjen je ozbiljan iskorak u privrednom, ekonomskom, obrazovnom, sportskom, infrastrukturnom razvoju grada, kao i u svim sferama društvenog života. O tome najbolje govori podatak da je u Suboticu za ove tri godine uloženo 2,8 milijardi dinara, dok je u vreme naših najvećih kritičara to bilo samo 80 miliona – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban.

Pored mnogobrojnih gostiju, proslavu Dana uveličao je teolog Miloš Stojaković, izaslanik manastira Hilandar, koji je u ime sveštenstva zahvalio na velikoj pomoći koju je Subotica pružila najvećoj i najznačajnijoj srpskoj svetinji. Prenoseći blagoslove arhimandrita Metodija, on je gradonačelniku darovao ikonu Bogorodice Trojeručice, igumanije i zaštitnice Hilandara.

3 KOMENTARA

  1. Ovo je samo još jedan dokaz da je vlast apsolutno primitivna i bahata, i da ne da nema obraz, već jednostavno i ne zna šta je to dostojanstvo i obraz. Znači, jednostavno su ignorisali izričitu želju supruge Danila Kiša i uradili potpuno suprotno. Neka mi sada neko kaže da je taj postupak normalan i ljudski, bez obzira na to da li donosi nekakve dnevno političke poene.

Comments are closed.